RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

„Unic din prima secundă”: Marșul pentru viață la Pașcani

 Participanți de toate vârstele au ieșit sâmbătă, 23 martie 2019, pe străzile din Municipiul Pașcani, pentru a lua parte la „Marșul pentru viață”, sub genericul “Unic din prima secundă”. 

 

  

În municipiul nostru evenimentul a fost organizat în cadrul Protopopiatului Pașcani, sub coordonarea Biroului Pro Vita. Copii, tineri, părinți și preoți, însoțiți de pr. protopop Pavel Postolachi, au parcurs traseul prestabilit, punctul de întâlnire a fost Esplanada municipiului din zona vale. Cu pancarte, baloane, materiale pro-viață în mâini,intonând cântări religioase tineri și adulți au continuat traseul marșului spre Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, au urcat scările mari spre Piața Casei de Cultură „Mihail Sadoveanu”, apoi au continuat  deplasarea pe strada „Ștefan cel Mare și Sfânt” până în fața Catedralei „Pogorârea Duhului Sfânt”. La finalul evenimentului a avut loc un mini-concert susținut de copiii și tinerii parohiei Todirești.

 

Manifestarea s-a alăturat celorlalte localități din țară, Republica Moldova și din străinătate, prin care se încearcă conștientizarea societății și a opiniei publice a fenomenului negativ al avortului. Tot prin acest demers se încearcă și dezbaterea necesității și posibilitatea sprijinirii femeilor aflate în criză de sarcină. 

Related posts

Proiect de lege. Bunicii ar putea fi plătiți să stea cu nepoții, cu o condiție însă

Redacția

Zilele Mediului 2020 la Iaşi: 22 mai – 5 iunie

Redacția

De ce nu vine iarna? Explicațiile unui meteorolog: „Nu e ceva nemaiîntâlnit, ci neobişnuit”

Redacția
Încarcă...