RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie

Se schimbă banii! Scapă de aceste bancnote până în decembrie 2018

Banca Centrală Europeană a anunţat că va opri emiterea bancnotei de 500 de euro incepand de anul viitor. 


  
Banca Centrală Europeană a anunţat că va opri emiterea bancnotei de 500 de euro. Potrivit unui comunicat al băncii, cea mai mare bancnotă euro va putea fi folosită până în decembrie 2018, când va fi retrasă din circulaţie.  

  

Oficialii europeni au motivat această decizie prin încercarea de reducere a activităţii ilegale în care se utilizează bancnotă, în special finanţarea terorismului. Însă chiar şi după luarea acestei decizii, bancnotele de 500 de euro vor rămâne în circulaţie timp de mai mulţi ani, putând fi utilizate în continuare la plată.

Aproape 30% din cele peste 1.000 de miliarde de euro aflate în circulaţie anul trecut erau păstrate în bancnote de 500 de euro, potrivit datelor BCE. Aceasta este una dintre cele mai valoroase bancnote aflate în circulaţie la nivel mondial, având o valoare de aproape cinci ori mai mare decât cea mai mare bancnotă americană în circulaţie, cea de 100 de dolari.

Bancnotele şi monedele euro circulă începând din anul 2002 iar în 2013 BCE a demarat tipărirea celei de-a doua serii de bancnote euro, începând cu cea de 5 euro. Ulterior au fost tipărite noi bancnote de 10 şi 20 de euro.

Articol integral pe www.ziarulevenimentul.ro

Related posts

Analiză Moody’s: România a avut cel mai mic pachet de sprijin pentru combaterea efectelor pandemiei

Redacția

Ca să evitaţi cozile de la agenţiile CFR, vă puteţi cumpăra bilete online

Redacția

Ministrul Muncii: Nu există riscul neplății pensiilor. Încercăm să le plătim mai devreme, până în Paște

Redacția
Încarcă...