RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

De astăzi, noi reguli în taximetrie

Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului care modifică legea taximetriei intră în vigoare astăzi şi permite sancţionarea directă a şoferilor care fac transporturi de persoane contra cost, fără a avea autorizaţie conform legii.

 

  

Şoferii riscă amenzi de peste 25.000 de lei, dar şi reţinerea documentelor autoturismului.

Andra Arsintescu, purtător de cuvânt al Brigăzii Rutiere Bucureşti:  În cazul în care nu au autorizaţia de transport în regim taxi sau închiriere se vor sancționa cu o amendă cuprinsă între 25.000 de lei și 50.000 de lei, iar în cazul în care autorizația de taxi sau închiriere nu este valabilă, sancțiunea este cuprinsă între 1.000 și 5.000 de lei. Pe lângă sancțiunile acestea se suspendă și dreptul de a utiliza autovehiculul, ridicându-se și plăcuțele cu numerele de înmatriculare pe o perioadă de şase luni.

În urmă cu o lună, reprezentanţii Guvernului au promis că vor emite un act normativ care să reglementeze şi transportul alternativ cu ajutorul unor platforme digitale.

Ministerul Transporturilor a anunţat formarea unui grup de lucru, însă proiectul de act normativ încă nu este gata.

Recent, la o dezbatere în parlament, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, preciza că piaţa de transport de persoane din România trebuie să includă şi aplicaţiile moderne, dar reglementate.

 sursa www.radioiasi.ro

Related posts

Volodimir Zelenski transmite că rușii încearcă ”să elimine viața din Donbas”

Redacția

Zelenski le-a cerut şefilor de stat şi de guverne UE reuniţi la Bruxelles, ca Ucraina să adere la Uniunea Europeană cât mai rapid posibil şi şi-a exprimat speranţa lansării negocierilor de aderare la următorul summit european

Redacția

Cum te inregistrezi la pariuri online

Redacția
Încarcă...