RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Solicitanții de ajutoare pentru montarea de centrale, avertizați de Primăria Pașcani

Cetățenii care depun solicitări la Ghișeul Unic din cadrul Primăriei Pașcani pentru a beneficia de ajutorul pentru montarea de centrale termice sunt avertizați de reprezentanții Primăriei. Oamenii sunt sfătuiți să nu depună cereri care conțin date false.

 

  

Ancheta socială și verificările funcționarilor ar putea scoate la iveală declarațiile false.”Pentru verificarea veridicităţii datelor înscrise în cererile pentru acordarea ajutorului pentru încălzire, trebuie să știți că se vor face anchete sociale pentru verificarea datelor înscrise în cererea beneficiarilor dreptului la ajutorul pentru încălzirea locuinţei. Anchetele sociale pot fi efectuate şi la sesizarea unor terţi”, se arată într-un comunicat postat pe pagina de facebook a instituției.

În cazul solicitării ajutoarelor pentru energie electrică, anchetele sociale se efectuează obligatoriu pentru toate situațiile, în termen de 15 zile lucrătoare de la data înregistrării cererii, în vederea verificării sistemului de încălzire utilizat.

Dacă în urma întocmirii anchetei sociale se constată că, la completarea cererii nu s-au declarat date corecte, dreptul la încălzirea locuinţei încetează începând cu luna următoare, iar sumele plătite necuvenit cu acest titlu se recuperează în condiţiile legii.

“Nerespectarea prevederilor legale de către beneficiari constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 200 lei la 1.000 lei. Plata ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei cu lemne, cărbuni sau combustibili petrolieri, se face direct titularului şi se efectuează o singură dată, la începutul sezonului rece”, se mai arată în comunicatul instituției.

Pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale şi energie electrică, ajutoarele se acordă în funcție de consumul lunar înregistrat în perioada sezonului rece, fără a se depăşi valoarea maximă stabilită de lege pentru fiecare tip de încălzire, iar sumele de bani se virează direct furnizorilor de utilități.

La momentul actual se primesc în jur de 10 cereri zilnic din partea cetățenilor care depun dosare.

 

Related posts

Telefonul Copilului 119: Mii de apeluri, în prima săptămână de funcționare. Printre cazurile semnalate, cel al fetiței din Constanța

Redacția

Milionara care creşte 30 de copii: „Dacă reuşeşti în viaţă, e normal să dai ceva înapoi“

Redacția

Oferta de locuri de muncă în Paşcani şi ţări din Uniunea Europeană

Ema Roman
Încarcă...