RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Fanaticii ISIS amenință toate capitalele Europei: „O să-i stârpim pe toți inamicii lui Allah!”

 

Fortele Democrate Siriene (FDS) au informat ca peste 60.000 de persoane, majoritatea civili, au parasit ultima enclava a ISIS in estul Siriei de cand a inceput ultimul atac al aliantei internationale acum doua luni.

  

 

Kino Gabriel, purtatorul de cuvant al FDS, a declarat ca 29.600 de persoane, majoritatea dintre ei fiind familiile luptatorilor ISIS, s-au predat de cand fortele sustinute de SUA conduse de militia kurda YPG au atacat Baghouz.

Printre ei se afla si 5.000 de militanti ISIS.

Alti 34.000 de civili au fost evacuati din Baghouz, ultima regiune care este controlata de ISIS, a informat Gabriel. Fostii localnici din regiune sustin ca multi dintre civilii care au parasit Baghouz in ultimele saptamani sunt irakieni suniti care au legaturi cu cei de pe cealalta parte a granitei in Deir al-Zor.

FANATICII ISIS, AMENINTARI FARA PRECEDENT

In tot acest context, replica membrilor ISIS ramasi in libertate este una crunta. Potrivit informatiilor aparute in mass-media occidentala, reprezentatii miscarii ameninta cu episoade de o violenta nemaivazuta pana acum, principalele tinte ale acestora fiind orasele importante din Europa, acolo unde „se afla dusmanii lui Allah”.

Jihadistii afirma ca dupa ultimele evenimente, au fost activate celulele de criza din Europa si ca vor urma o serie de atentate nemaivazute pana acum, care vor viza atat persoanele banuite ca ar fi implicate in luptele din Siria, dar si oameni nevinovati: „Ii vom starpi pe toti dusmanii lui Allah”.

Acestia fac apel la toti cei care cred in cauza ISIS sa li se alature pentru a-si duce la bun sfarsit planurile razboinice. Potrivit unor informatii oficiale, fortele de securitate din statele europene continua sa fie extrem de vigilente, in ciuda infrangerilor suferite de jihadisti, masurile de siguranta din toate capitalele Europei fiind in continuare ridicate.

 sursa www.bzi.ro

Related posts

Antibioticele isi pierd eficienta!

Redacția

Centrul Zonal Militar Iași recrutează candidați

Redacția

Drama a doi părinți din Sodomeni care luptă pentru copilul lor (VIDEO)

Teona Gherasim
Încarcă...