RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Atenţie la ţânţari! Vă pot transmite virusul West Nile

Doctorii de la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva“ din Iaşi le transmit oamenilor să înceapă utilizarea mijloacelor de protecţie împotriva ţânţarilor pentru a evita infectarea cu virusul West Nile.

 

Apariţia ţânţarilor purtători ai virusului este favorizată de schimbările climatice din ultima vreme, de umezeala dată de precipitaţiile abundente din acest an şi de temperaturile ridicate. Medicii le transmit persoanelor care au peste 15 ani şi prezintă simptome precum febră, dureri de cap, vărsături sau orice alte semne ale afectării sistemului nervos să se prezinte cât mai repede la spital pentru a fi diagnosticaţi şi trataţi din timp.

  

„Medicii infecţionişti au început să se pregătească pentru eventualele cazuri de infecţie cu West Nile, pentru a asigura analizele de laborator specifice şi asistenţa medicală necesară pentru tratarea acestora. Această infecţie evoluează în majoritatea cazurilor, cam în 70% dintre ele, fără simptome, însă în restul acestea fac contextul meningitei sau meningo-encefalitei. În sezonul trecut am avut decese cauzate de aceast virus, la persoanele mai bătrâne, care aveau şi alte afecţiuni asociate“, a precizat profesorul Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi.

Specialiştii recomandă ca din această perioadă să nu plecăm în vacanţe sau să stăm în aer liber fără să utilizăm loţiune de protecţie contra dăunătorilor şi să purtăm haine cât mai adecvate pentru a ne feri de înţepăturile acestora.

Conform ultimei raportări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, în sezonul 2018 s-au înregistrat 277 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile în toată ţara, iar 42 de persoane şi-au pierdut viaţa ca urmarea a unor complicaţii cauzate de acesta.

sursa www.ziaruldeiasi.ro

Related posts

ATENŢIE! Gel de mâini TOXIC (ANPC)

Redacția

Valori normale ale colesterolului și trigliceridelor

Redacția

A fost lansat un site dedicat afecţiunilor cardiovasculare

Redacția
Încarcă...