RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Doctoriţa care a lăsat Franţa pentru Piatra Neamţ: „Dumnezeu vrea să fiu aici!”

Cu rezidenţia la Cluj şi cu experienţa muncii într-un spital din Franţa, medicul hematolog Daniela Gavril ar fi putut lucra în oraşe mai mari sau în clinici cu mai multe stele decât Spitalul Judeţean Neamţ dar are o explicaţie care nu lasă loc la comentarii: „Dumnezeu a vrut să fiu aici!”, după cum a declarat într-un interviu publicat de Mesagerul de Neamţ.

 

  

Este deja de 3 ani la Piatra Neamţ, între timp a devenit şi medic şef de secţie la Hematologie şi experienţa de viaţă dar şi de muncă în diverse sisteme medicale îi oferă atu-ul de a putea face comparaţii în cunoştinţă de cauză.

„Și Clujul, și Brașovul, unde am lucrat șase luni înainte de Piatra Neamț, și Franța au avut, fiecare, partea lor de dar în a mă forma ca om și ca medic. Consider că am luat ce era de luat de-acolo. Pentru moment, poate. Am ales să vin și să continui aici”, a declarat dr. Gavril.

Şefa secţiei Hematologie punctează faptul că modelul ei profesional rămâne Clinica de la Cluj: „Dorința și gândul că, înainte de a fi medic, trebuie să fii om. Asta încerc să continui aici (NR – la Piatra Neamt). Toți cei din Clinica de Hematologie aveau atitudinea asta. Și cei în vârstă și cu experiență. Fiecare cu personalitatea lui, cu niște orgolii, care, inevitabil, or să fie, în lumea medicală, dar nu numai. Ne mai certam la raport, fiindcă pleca de la un mod de aplicare a ceea ce am învățat în practica românească. Hematologia, în România… încă ne luptăm s-aducem protocoalele din afară, fiindcă ei au experiență. Unii o înțelegem într-un fel, alții diferit. Sunt protocoale americane, sunt protocoale europene – unii medici le preferă pe unele, alții pe celelalte. Dar se reușea a se trece peste orice conflict, pentru pacient. Asta am apreciat enorm de mult”.

Articol integral pe www.vestea.net

Related posts

Cum se explică apariția hipotensiunii arteriale

Redacția

Platforma care generează certificatele digitale COVID-19 a devenit funcțională

Redacția

Moarte cumplită pentru o femeie din județul Botoșani, în bucătărie

Redacția
Încarcă...