RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Peste 850.000 de buletine de vot vor fi distribuite în 748 de secţii din judeţ

Prefectul Marian Şerbescu a declarat, luni, că, pentru alegerile prezidenţiale de duminică, în judeţul Iaşi vor funcţiona 748 secţii de votare, două dintre acestea fiind nou înfiinţate în comunele Scânteia şi Vânători, sâmbătă urmând să fie distribuite peste 850.000 de buletine de vot.

 

  

Marian Şerbescu a spus că pe 31 octombrie au fost aduse de la Bucureşti şi depozitate în sediul Prefecturii, sub pază asigurată de MAI, 858.195 buletine de vot, 3.740 ştampile cu menţiunea ‘VOTAT’ şi 808.002 timbre autocolante. Acestea vor fi distribuite în cursul zilei de sâmbătă în cele 748 de secţii de votare din judeţ.

‘Odată cu aceste materiale au fost preluate procesele verbale pentru centralizarea rezultatelor votării, broşurile realizate de AEP şi ecusoanele. De asemenea, au fost achiziţionate tipizate şi materiale pentru cele 748 de secţii de votare. A fost realizată instruirea primarilor şi a secretarilor comunelor, oraşelor şi municipiilor cu privire la sarcinile ce le revin în vederea organizării şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor. A fost realizată procedura în vederea asigurării unui generator de curent electric la sediul Instituţiei Prefectului Iaşi pentru asigurarea funcţionării Biroului Electoral Judeţean şi a staţiilor de prelucrare date în perioada 10 şi 11 noiembrie. Totodată, a fost stabilit graficul pentru predarea către primari a buletinelor de vot şi a celorlalte materiale necesare desfăşurării procesului electoral, graficul fiind postat şi pe siteul instituţiei noastre‘, a spus prefectul.

Potrivit acestuia, distribuirea buletinelor de vot şi a celorlalte materiale necesare desfăşurării alegerilor pentru preşedinţia României se va face în cursul zilei de sâmbătă, începând de la ora 7,00, în acest sens fiind stabilit un grafic pentru fiecare localitate în parte.

Numărul alegătorilor înscrişi pe listele permanente este de 776.011, din care 730.524 sunt persoane cu carte de identitate.

Alegerile pentru preşedintele României vor fi organizate pe 10 noiembrie, când se va desfăşura primul tur, cel de-al doilea tur de scrutin urmând să se desfăşoare pe 24 noiembrie.

 sursa www.radioiasi.ro

 

Related posts

Act sexual între doi PSD-iști chiar în sediul de partid. Unul este președinte de filială

Redacția

Încă un pesedist refuză CL. Următorul pe lista este capabil, conform meseriei pe care o practică, să resusciteze partidul!

Marius Parteni

NOUA REPUBLICĂ ACUZĂ PROCURORII PĂȘCĂNENI CĂ SUNT DE PARTEA INFRACTORILOR (VIDEO)

Redacția
Încarcă...