RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Clasa pregătitoare: în câteva zile s-au ocupat deja 80 la sută din locuri

Şcolile din judeţ şi-au ocupat deja o bună parte din locurile disponibile pentru clasa pregătitoare. Astfel, până în acest moment au fost înscrişi 6.204 copii (peste 80%), şcolile din judeţ dispunând în acest moment, în prima etapă de înscrieri, de 7.689 de locuri pentru clasa pregătitoare.

Inspectorul şcolar general, prof.dr. Genoveva Farcaş, menţionează că, anul acesta, spre deosebire de anii trecuţi, părinţii au fost ceva mai reticienţi în a-şi înscrie copiii care nu împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august.

  

Astfel, dintre cei 6.204 elevi înscrişi, doar 837 dintre aceştia au avut nevoie de evaluare psihosomatică, iar 5.367 au fost înscrişi „de drept“. „Pentru această etapă avem un număr mare de elevi înscrişi în clasa pregătitoare, dovadă a faptului că, la nivel organizatoric, şcolile s-au mobilizat, dar şi părinţii au înţeles necesitatea înscrierii la termen a copiilor lor pentru învăţământul obligatoriu. Numărul de 6.204 elevi înscrişi actualmente în clasa pregătitoare este unul semnificativ, avem un procent bun al numărului de elevi înscrişi“, a punctat prof.dr. Genoveva Farcaş. Prima etapă de înscrieri se va încheia pe 22 martie, urmând ca rezultatele să se afişeze la finalul lunii, pe data de 29. 

 

sursa www.ziaruldeiasi.ro

Related posts

Club de șah pentru copii la Parohia ”Sf. Arhangheli Mihail, Gavriil și Rafail” din Lespezi

Oana Cordoneanu

Bursele de merit nu se mai acordă elevilor sub media 9,50, față de 8,50 cum era până acum, iar cele de studiu sunt condiționate de media 7,50, în loc de 7,00

Redacția

Bacău: Elev de 15 ani, plasat sub control judiciar pentru 60 de zile după ce și-a amenințat profesoara cu un cuțit

Redacția
Încarcă...