RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Un platan din Romania ar putea deveni Arborele European al anului 2019. Putem vota

Pana pe 28 februarie, europenii pot vota Arborele European al anului 2019. In competitie se afla 15 copaci, printre care si unul din Romania, iar castigatorul va fi anuntat in 19 martie 2019, la Bruxelles.

 

  

Platanul, in picioare de aproape 200 de ani, are si o poveste emotionanta in spate, dupa cum se arata chiar pe pagina de vot: “La inceputul anului 2018, la initiativa autoritatilor locale, i-a fost sculptat in scoarta marcajul de taiere. Comunitatea s-a unit in jurul arborelui si s-a luptat pentru salvarea sa, transformandu-l intr-un simbol al iubirii pentru natura si unitate, atat pentru comunitatea din Muntii Apuseni, dar si pentru toti romanii”.

Ulterior, in urma unei competitii care a avut loc in Romania, la finele anului trecut, platanul din Cimpeni a primit titlul de “Arborele Romanesc al Anului”.

In competitia unde orice cetatean european poate vota pana la 28 februarie conteaza nu doar frumusetea arborilor, inaltimea sau coroana generoasa, nici macar varsta, cat istoria fiecaruia dintre concurenti, arata organizatorii.

Lasand la o parte povestea arborelui care face parte dintr-o specie amenintata, datele tehnice ale acestuia sunt totusi impresionante: circumferinta trunchiului – 4,60 m; diametrul trunchiului – 1,40 m; diametrul coroanei – 24 m; inaltimea copacului – 21 m.

sursa www.ziaruldeiasi.ro

Related posts

Programul transportului public local, în perioada Sărbătorilor Pascale și 1 Mai

Redacția

Majoritatea balastierelor de pe Siret şi Moldova, ilegale? Au fost verificate

Redacția

Va fi implementat un program Rabla pentru biciclete? Ce spune ministrul Mediului

Redacția
Încarcă...