RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Opinii

Apa, banii şi REFERENDUMUL!

Primarul municipiului Paşcani a început sa îşi externalizeze sarcinile pe care le are conform fişei postului. Altă concluzie nu poate fi trasă, după ultimile întâmplari.

 

 

  

Ma refer strict la cele două şedinţe de lucru, la care au fost invitaţi consilieri locali pentru a stabili un viitor proiect de hotarâre cu privire la metodologia de facturare a serviciilor de apa. Un proiect care se vrea asumat de tot legislativul local, asfel ca primarul să nu mai aibă parte de situaţii jenante.

Un personaj despre care am arătat că a avut legături în campania electorală cu primarul Dumitru Pantazi, vine acum, pe banii ApaVital şi ai cetăţenilor, să stabilească nişte reguli. Se pare că pasenţa i-a ieşit până acum, dacă analizăm lucrurile din punct de vedere al consilierilor din opoziţie, care au muşcat momeala!

Lipsesc de la discuţii factori importanţi: şefii operatorului, primarul sau reprezentanţi ai Asociaţiilor de Proprietari. Aceştia din urmă s-au constituit în asociaţii pentru a putea fi un partener pentru operatorul ApaVital. Dar cui îi pasă, când puterea este  în conturile operatorului şi pixul primarului Dumitru Pantazi?!

Personajul care se află acum în scena este Gheorghe Vlasie, un comunicator, care are un contract de consultanţă cu ApaVital. Omul a venit de doua ori până acum la Paşcani, şi a început sa dea lecţii, chiar şi de comunicare, aleşilor locali. Trecând peste asta, se nasc inevitabil şi întrebarile. Una dintre ele: Care este rolul acestui individ?

Răspunsul este simplu. El este plătit să preia obligaţiile primarului Pantazi, care nu este capabil să decidă în favoarea cetăţenilor. Acum a fost inventat un scenariu în care rolul de coordonator şi responsabil în luarea deciziilor este Consiliul Local, nu primarul.

Prin apariţia lui se urmăreşte altceva, lucru la care aleşii locali nu s-au gândit. Scopul principal este acela de a se renunţa la ideea REFERENDUMULUI! Olariu, Pintilie&Co au promis în campania electorală că vor corecta nedreptăţile de care a avut parte populaţia, dar acum stau la masă cu ApaVital. Se mimează un act democratic, dar finalul discuţiilor nu va ajuta populaţia, ci operatorul.

Când proiectul va avea o formă finală şi se va trece la dezbateri în plen, niciun consilier nu va mai putea spune ceva. Va fi acuzat că a ştiut de structura proiectului, că a făcut parte din comisii, la fel cum li s-a reproşat unora în trecut că au făcut parte din comisia de negociere a condiţiilor de aderare la ApaVital!

De o dezbatere publică cu cetăţenii nici nu va fi vorba, pentru că operatorul şi Dumitru Pantazi nu vor să auda de aşa ceva.

Pantazi a profitat de subiectul apei cât a putut el mai bine. A inventat şedinţe de lucru la care au participat şefii ApaVital, proiectanţi şi alţii, au ieşit pe străzi să contabilizeze necesarul de investiţii, cu veste reflectorizante pe ei. Unde sunt acum acele şedinţe? Unde sunt specialiştii? Ce se mai aude de investiţii?

Ulterior consilierii din mandatul 2012-2016 au fost convocaţi de către primar la o şedinţă, cu cinci zile înainte de alegerile locale, pentru a aproba metodologia de facturare. Trei ore s-a discutat şi  au fost propuse amendamente, iar după ce Pantazi a ieşit primar, proiectul a fost anulat. 

PNL şi ceilalţi din opoziţie nu au înţeles nimic. Mai mult, în sarcina liberalilor a fost pus insuccesul acestui proiect, deşi a fost votat de toţi consilierii PSD care au participat la şedinţa respectivă.

M-am interesat de acest Gheorghe Vlasie în timpul campaniei electorale şi am auzit că a contactat contracandidaţi ai primarului Dumitru Pantazi. Le-a promis sprijinul operatorului ApaVital, dacă va fi de partea lor, dar a fost refuzat. Îmi asum ceea ce spun, am responsabilitatea celor scrise. Voi face public şi numele celui contactat, dar odată cu acest demers voi scrie şi o plângere la DNA Bucureşti.

Acelaşi comunicator care acum vrea să încropească proiectul de hotărâre privind metodologia de facturare a serviciilor de apă, este cel care a produs acea şedinţă cu specialiştii ApaVital dinaintea campaniei, din postura de consultant al lui Pantazi. Acum vine şi le vorbeşte consilierilor din calitatea de reprezentant al ApaVital!

 

Ce spuneţi, domnilor consilieri?

Related posts

Violența nu este calea, domnule Olariu!

Răzvan Grecu

Scuze părinți, scuze elevi! Meritați mai mult bine!

Marius Parteni

Nu ucideți acest început!

Marius Parteni
Încarcă...