RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Arabia Saudită va conduce forumul ONU privind drepturile femeilor / Legea de la Riad prevede ca soția să se supună soțului său într-un „mod rezonabil”

Arabia Saudită a fost aleasă să prezideze comisia ONU care ar trebui să promoveze egalitatea de gen și să împuternicească femeile din întreaga lume, după o candidatură fără opoziție la conducere condamnată de grupurile pentru drepturile omului din cauza bilanțului „abisal” al regatului în ceea ce privește drepturile femeilor, transmite The Guardian.

Ambasadorul saudit la ONU, Abdulaziz Alwasil, a fost ales miercuri, prin „aclamație”, în funcția de președinte al Comisiei pentru statutul femeii (CSW), întrucât nu au existat candidați rivali și nu au existat disensiuni la reuniunea anuală a CSW de la New York.

Alwasil a fost susținut de grupul de state din Asia-Pacific din cadrul comisiei. Când președintele demisionar, trimisul filipinez la ONU, Antonio Manuel Lagdameo, i-a întrebat pe cei 45 de membri dacă au obiecții, în sală s-a făcut liniște.

„Nu aud nicio obiecție. Așa s-a decis”, a spus Lagdameo.

  

În mod normal, o țară deține președinția timp de doi ani, dar Filipine a fost presată de alți membri ai grupului asiatic să își împartă mandatul și să transmită postul unei alte țări după un an. Se aștepta ca Bangladesh să preia această funcție, dar, la sfârșitul procesului, Arabia Saudită a intervenit și a făcut lobby pentru a obține președinția,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Kievul afirmă că nu a funcţionat coridorul de evacuare din Mariupol: Ocupanţii nu au fost în măsură să asigure o încetare adecvată a focului

Redacția

Apple: O nouă scădere a veniturilor (-1,4%) / Vânzările de iPhone dezamăgesc

Redacția

Stroe: UDMR s-a eliminat singur de la guvernare

Redacția
Încarcă...