RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

În urma unui incendiu devastator în Pirinei, turiștii dintr-un camping au pierdut în foc acte, bani și mașini

Un incendiu violent de pădure a devastat o regiune turistică din munții Pirinei, în Franța, și a forțat evacuarea a 2.000 de oameni înainte să fie restabilit controlul, marți, relatează The Guardian conform digi24.ro.

Focul din sudul Franței a ars 500 de hectare de teren și a distrus un spațiu de camping, de unde au fost evacuați 2.000 de oameni înainte ca incendiul să fie adus sub control, marți.

Ministrul mediului din Franța a reacționat, spunând că de vină e criza climatică cu care se confruntă planeta și care a accentuat seceta care a alimentat, apoi, focul. Nimeni nu a fost rănit în incendiu, au precizat autoritățile.  „Seceta și focul sunt două fețe ale aceleiași monede: schimbările climatice”, a declarat Christophe Bechu, ministrul tranziției ecologice din Franța. Ministrul a făcut declarație într-un mesaj pe Twitter, după o vizită la locul incendiului din Pirineii de Est, aproape de granița cu Spania.

Incendiul a devastat o zonă turistică aflată la 30 de minute de orașul Perpignan, vulnerabil din cauza „căldurii intense, uscăciunii și vântului puternic care a bătut cu până la 180 km/oră”, au transmis autoritățile franceze. Majorității celor evacuați li s-a permis să revină la cazări sau acasă,

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Mărturia unui jurnalist afgan din avionul în care sute de oameni s-au înghesuit să scape de talibani: “Părinții își țineau copilașii deasupra capului ca să nu fie călcați în picioare”

Redacția

Fără condamnați pe liste la europarlamentare. Proiectul, adoptat de Senat

Redacția

Tudose, ironic privind candidatura lui Geoană: Nici semnăturile nu le strânge

Redacția
Încarcă...