RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Casa Albă JUSTIFICĂ, pe fondul tensiunilor cu Israelul, abordarea privind armistițiul /”Poziția nu s-a schimbat, noi decidem politica noastră”

Administrația Joe Biden a încercat să justifice, pe fondul tensiunilor cu Guvernul Benjamin Netanyahu, abținerea de la vot în cazul rezoluției Consiliului de Securitate ONU privind armistițiul din Fâșia Gaza, transmițând că poziția nu s-a modificat și subliniind că Statele Unite mențin sprijinul pentru Israel în conflictul cu mișcarea islamistă palestiniană Hamas.

”Astăzi, după cum știți, ne-am abținut de la vot asupra unei rezoluții a Consiliului de Securitate ONU care prevede armistițiu în Gaza până la sfârșitul Ramadanului și eliberarea tututor ostaticilor. Votul nostru nu constituie o modificare a liniei politice. Am fost foarte clari, am fost foarte constanți în susținerea unui armistițiu în cadrul unui acord de eliberare a ostaticilor. Așa a fost structurat acordul privind ostaticii, iar rezoluția reflectă negocierile aflate în curs. Am vrut să ajungem într-un punct în care să susținem rezoluția. Dar ținând cont de faptul că textul final nu conține un limbaj esențial precum condamnarea grupului Hamas, nu am putut să o susținem. Dar, întrucât reflectă corect punctul nostru de vedere că un armistițiu și eliberarea ostaticilor vin împreună, ne-am abținut de la vot”, a declarat luni seară, într-o conferință de presă, John Kirby, coordonatorul pentru Comunicare Strategică al Consiliului pentru Securitate Națională de la Casa Albă.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Familia actriței Anne Heche spune că „nu se așteaptă să supraviețuiască”: „A ales să își doneze organele, iar acum este ținută în viață pentru a determina dacă acestea sunt viabile”

Redacția

Elev chinez, venit la studii în SUA, victima unei „răpiri cibernetice”. Tânărul a fost găsit „înfrigurat și speriat”, într-un cort din Utah

Redacția

Ucraina neagă informațiile dintr-un articol al NYT privind bombardarea accidentală a unei piețe

Redacția
Încarcă...