RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Târgu Frumos

Târgu Frumos are buget de investiții egal cu al Pașcaniului. Primarul Vatamanu: ”Va fi anul investițiilor”

Orașul Târgu Frumos are în anul 2018 un buget de investiții egal cu cel al municpiului Pașcani. Este vorba de 10 milioane lei, din care 3 milioane reprezintă economii din 2017, iar diferența sunt bani alocați de Guvernul României pentru diverse investiții.

 

Bugetul de Venituri și Cheltuieli și Lista de Investiții ale orașului Târgu Frumos au fost adoptate ieri în ședința ordinară. Toți consilierii au dat votul favorabil pe marginea acestui buget, după ce în prealabil a fost dezbătut în ședințele pe comisii. ”Anul acesta va fi anul investițiilor la Târgu Frumos. Avem peste 10 milioane lei pentru investiții, cu procedurile de licitație stăm bine, suntem în multe cazuri în faza de semnare a contractelor. Pentru anul 2018 am intrat cu un excedent de peste 3 milioane lei din bugetul local, iar alte 7 milioane reprezintă bani alocați pentru investiții de către Ministerul Dezvoltarii Regionale, ca urmare a finanțării unor proiecte”, a subliniat primarul orașului Ionel Vatamanu.    

  

Cei 7 milioane de lei vor merge pe lucrări de infrastructură. ”Anul acesta vom moderniza peste 8 kilometri de străzi, din banii alocați de la Guvern”, mai spune edilul local.

Anul acesta vor fi montate camere de supraveghere în oraș, va fi refăcut acoperișul școlii Ion Creangă şi vor fi modernizate trotuarele cu pavele. Este vorba despre 16.000 metri pătrați de trotuare.

În cartierul Măicuța va fi realizat un loc de joacă, ca urmare a amendamentului propus de consilierul local Tudor Drobotă.

Related posts

Buget aprobat pentru organizarea manifestărilor de Ziua Unirii Principatelor la Târgu Frumos

Ema Roman

Legislativul din Târgu Frumos, convocat în ședință ordinară pe 30 august 2023

Marius Parteni

Ședință de Consiliu Local Târgu Frumos, 21 decembrie 2023 (VIDEO)

Redacția
Încarcă...