RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Taximetriștii blochează azi și mâine Centrul Iașului! Două zile anti-Uber

Nu se vor lua comenzi între orele 10 şi 11. Operatorii de taxi vor bloca o bandă de circulaţie din Podu-Roş până în centrul oraşului, în semn de protest faţă de apariţia pe piaţă a platformelor de tip Uber.

 

  

Operatorii ieşeni de taxi vor protesta astăzi, în acelaşi timp cu cei din Bucureşti, Timişoara, Braşov, Bacău etc., împotriva „ilegalită­ţilor“ practicate de platformele de tip Uber. Dacă, în Capitală, aproximativ 2.000 de autovehicule sunt aşteptate să blocheze Piaţa Victoriei între orele 9 şi 15, la Iaşi, se estimează că 500 de maşini vor „încăpea“ pe prima bandă, din Podu Roş până pe strada Anastasie Panu. Practic, pe strada Palat va rămâne liberă doar calea de rulare a tramvaielor pe sensul de mers spre Centru. La Iaşi, cele 500 de taximetre vor staţiona între orele 10 şi 13.

Protestul la nivel naţional este organizat de Confedera­ţia Operatorilor şi Transpor­ta­torilor Autorizaţi din Ro­mâ­nia (C.O.T.A.R.). Liderul local al confederaţiei, Mircea Manolache, ne-a explicat că, în intervalul 10-11, nicio co­mandă nu va fi onorată, – deşi dispeceratele vor răs­pun­de apelurilor telefo­nice -, intervalul putând fi prelungit dacă revendicările taximetriş­tilor nu vor putea fi depuse la Instituţia Prefectului.

Manolache a precizat că protestul nu este îndreptat împotriva altor taximetrişti, ci împotriva concurenţei pe care membrii platformelor Uber, Bla Bla Car şi Taxify o fac fără respectarea Legii 38/2003 (a taximetriei). Liderul COTAR susţine că membrii platformelor men­ţio­nate nu deţin atestatul necesar practicării acestei meserii, nu plătesc impozi­tele aferente, iar maşinile nu sunt vopsite (colate) în galben.

Articol integral pe www.ziaruldeiasi.ro

Related posts

Cercetați pentru trafic de droguri de risc

Redacția

Odrasla unui temut interlop din Iași a recunoscut că a ucis femeia găsită pe câmp în Dacia!

Redacția

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară începe să-și revină. Medicii sunt rezervați, anchetatorii așteaptă un răspuns

Redacția
Încarcă...