RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Ploile torenţiale au făcut prăpăd în comuna Cristeşti

Drumuri şi podeţe rupte, culturi afectate, o gospodărie distrusă  în proporţie de 100%. Acesta este bilanţul din comuna Cristeşti, în urma ploilor abundente din acest weekend. Cele mai inundate zone au fost satele Hereşti şi Vatra.

 

 

  

Autorităţile locale sunt în alertă. Circa 15 km de drumuri săteşti şi comunale au fost pur şi simplu rupte de viitură. Sâmbătă, de la orele 20.00 şi până aproape de miezul nopţii, a plouat continuu. Trei podeţe şi mai multe garduri au fost rupte, iar aneza unei gospodării a fost măturată de ape. Au curs 154 l/mp. Trei ore au fost suficiente pentru a distruge culturile oamenilor.

Din fericire, nu a fost nicio victimă. Atât localnicii, cât şi animalele din gospodării au fost în afara pericolului. Din solidaritate, un consilier local a decis să doneze indemnizaţia sa pe luna Mai, unei familii a cărei culturi au fost distruse de viitură. 

La ora aceasta, reprezentaţii Primăriei sunt în teren. Viceprimarul comunei Cristeşti a declarat că aşteaptă o comisie de la Prefectură şi ISU pentru a evalua pagubele. El speră că localnicii vor primi ajutor financiar de la judeţ.

 Deocamdată, astăzi, un echipaj de pompieri a intervenit pentru golirea beciurilor şi a fântânilor afectate de inundaţii.

  

Related posts

6 bombe descoperite pe un teren viran la Heleșteni

Redacția

Ca la Plevna: Lupte politice la baionetă între liberali şi userişti în comuna Mirceşti

Redacția

Inaugurare Sală de Sport și Cămin Cultural în comuna Mogoșești-Siret

Redacția
Încarcă...