RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Ciohorăni: Prietenie mare în gospodăria unei bătrâne între o căprioara și câinele de curte

Un animal sălbatic trăiește de mai bine de 6 luni de zile pe lângă curțile unor localnici din comuna Ciohorăni. Este vorba despre o căprioară, pe care o bătrână o hrănește zilnic și pe care a botezat-o “Mița”. S-a gândit să îi spună așa când a văzut că îi place să stea lângă casa ei și să se joace cu unul din câinii de curte pe care femeia îl are.

 

Mița își face veacul pe lângă gospodăriile oamenilor de acum șase luni . Atunci a fost izgonită de către niște vânători. Nu era singurul exemplar care a apărut. O altă căprioară care ajunsese la curțile oamenilor a dispărut între timp. Animalele au stat peste iarnă în fânarul din grădină al bătrânei Olga Ștefan, de 82 de ani. Tot acolo își are cușca și Barcan, un mioritic care pare să se înțeleagă de minune cu Mița.

  

Paznicul de vânătoare Vasile Balan, de pe fondul Miroslovești, spune că este mare minune că animalul are o așa prietenie cu câinele.”Nu am văzut așa ceva de când sunt pădurar. Eram acum ceva vreme împreună cu un coleg când am zărit-o. Am venit să vedem unde merge. Nu mare ne-a fost minunea să vedem că merge la acel fânar. Am zis gata, câinele sare pe ea și o omoară. Când colo căprioara și câinele stăteau bot în bot. Am discutat cu vecinii și am aflat că își face de mult veacul pe aici“, ne-a declarat Vasile Balan.

Olga Ștefan, bătrâna ce hrănește animalul de câteva luni de zile, este și ea extrem de bucuroasă de prezența căprioarei. Nu a reușit niciodată să o atingă, ci doar i-a dat de mâcare, dar este extrem de curioasă cum de se înțelege cu câinele ei.”Vine și pleacă mereu. Nu e zi în care să nu treacă pe aici, pe la Barcan. Nu am încercat să o prind, ci doar i-am dat de mâncare. Îi plac grăunțele. Îmi face și pagube prin grădină acum, mai ales că au început să dea mugurii și mai am și niște straturi cu ceapă din toamnă. Ce să fac eu?“, ne-a povestit Olga Ștefan.

Acum reprezentanții Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi încearcă să ducă animalul într-o grădină zoologică.”Am discutat cu șefii de la Iași și se caută acum soluții. Nu putem să o lăsăm aici mult timp“, a mai susținut paznicul de vânătoare. 

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Premii pentru elevii din Valea Seacă, la Olimpiada Naţională “Universul cunoaşterii prin lectură”

Ema Roman

Primăria Comunei Hălăucești vă invită la hram!

Redacția

Post vacant la Primăria Tătăruși

Oana Cordoneanu
Încarcă...