RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Momente memorabile la Vânători! Un veteran de război a fost omagiat de întreagă comunitate la împlinirea venerabilei vârste de 100 de ani! (VIDEO)

Comunitatea din satul Poieniţa, comună Vânători, prezentă astăzi la Sfânta Liturghie, i-a cântat Mulţi Ani Traiscă lui nea Petru Roşu, un veteran de război care ieri a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani.

Emoţiile au fost extrem de mari pentru toţi care au asistat la cuvântările preotului, primarului Constantin Lupu şi colonelului doctor Cezar Hobuz, comandantul Centrul Militar Iaşi. Veteranul Petru Roşu, care are gradul de plutonier major în rezervă, se ţine bine la vârstă sa. De mai bine de 10 ani, bătrânul locuieşte singur în casa din satul  Poeniţa, asta după ce soţia care i-a dăruit  patru băieţi şi trei fete a încetat din viaţă.

  

Astăzi a încercat să fie extrem de atent cu cei care erau în jurul lui şi care i-au transmis urările de bine, însă în multe din

momente, nea Petru a plâns, lacrimile lui fiind interpretate de către cei prezenţi alături de el ca fiind un mod prin care îşi manifesta bucuria.

Atunci când a fost întrebat de către cei prezenţi ce i-a plăcut să facă în viaţă şi ce sfaturi le dă oamenilor, veteranul Roşu le-a transmis acestora să fie buni unii cu alţii. După evenimentele de la biserica din sat, familia alături de reprezentanţii

comunităţii şi comandantul Centrului Militar Zonal Iaşi s-au deplasat într-o locaţie a Primăriei, unde alături de nea Petru, au ]nchinat un pahar de şampanie şi au stat de vorbă.

Menţionăm faptul că bătrânul omagiat, a fost poştaş în cel de-al Doilea Război Mondial ,el era cel care înmâna corespondenţele soldaţilor.

{flv}diverse/centenar vanatori{/flv}

 

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Ședință de Consiliu Local comuna Valea Seacă, 31 ianuarie 2022 (VIDEO)

Redacția

Lucrari de întreținere și igienizare pe cursurile de apă pe raza comunei Vânători (foto)

Redacția

Părintele Ilie Astanei din Heci a trecut la cele veșnice

Oana Cordoneanu
Încarcă...