RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Lampioane în memoria victimelor Primului Război Mondial, de 1 decembrie la Iași

Manifestările prin care Consiliul Judeţean va marca împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire vor debuta joi, la ora 11, când 1.000 de stejari vor fi plantaţi în Parcul Memorial Ciurea 1917. Acţiunea are loc în memoria victimelor accidentului feroviar de la Ciurea din 31 decembrie1916/13 ianuarie 1917.

 

  

La ora 12, un brad argintiu va fi plantat la Mănăstirea Bârnova, unde este înmormântat Ion Inculeţ, preşedintele Sfatului Ţării – parlamentul Moldovei răsăritene care a decis pe 27 martie/ 9 aprilie 1918 unirea cu România.

În seara zilei de vineri vor avea loc Concertul Filarmonicii Moldova Iaşi, dedicat Zilei României (Casa Studenţilor) şi lansarea Ansamblului Folcloric al Judeţului Iaşi (Teatrul Luceafărul).

Sâmbătă, 1 Decembrie, după ceremonia militară de pe strada Anastasie Panu, sunt programate mai multe manifestări culturale la Palatul Culturii (lansarea volumelor „100 de ani de grafie românească“ şi „100 de cărţi de acum 100 de ani la Iaşi“), urmate de un spectacol de muzică şi dansuri populare, de concert susţinut de orchestra Filarmonicii Moldova, de scenete ale actorilor Ateneului, de discursuri şi mesaje ale personalităţilor şi de o lansare de lampioane în memoria victimelor Primului Război Mondial.

sursa www.ziaruldeiasi.ro

Related posts

Străzi inundate în Paşcani, în urma ploii de aseară

Redacția

Caz rar în instanţă, la Iaşi: trei tineri acuzaţi de omor, condamnaţi definitiv fără să recunoască fapta

Redacția

Wizz Air extinde perioada de suspendare a rutelor de pe Aeroportul Internaţional Iaşi

Redacția
Încarcă...