RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

2018 a fost „Anul recordurilor“, la Sfânta Parascheva

Ultimele două zile au adus un flux foarte mare de pelerini care s-au închinat la moaştele sfintelor Parascheva şi Ecaterina, expuse în curtea Catedralei Mitropolitane. Sunt oameni ca­re au venit din toate colţurile ţării, de peste Prut, din Republica Moldova, dar şi din străi­nătate, din ţări precum Grecia sau Rusia.

 

  

Con­form estimărilor organizatorilor şi calculelor efectuate de către „Ziarul de Iaşi“, până la în­chi­dere ediţiei aproximativ 120.000 de pelerini s-au închinat la moaştele amplasate în baldachinul ornat cu flori.

Punctul culminant al celor două zile a fost noaptea de sâmbătă spre duminică, când coada s-a îndreptat, pe alocuri, spre stâlpul 70, depăşind în unele momente 3,5 kilometri, fiind în permanenţă, până spre dimineaţă, între 11.000 şi 13.000 de oameni aşezaţi la rând pe străzile care leagă Mitropolia de Splai Bahlui.

În restul zilelor coada s-a păstrat în permanenţă la mai mult de stâlpul 50, doar în după amiaza zilei de duminică aceasta a scăzut sub 2 kilometri şi a coborât până la stâlpii 45-48, ceea ce înseamnă că la momentul respectiv erau mai mult de 9.000 de oameni la coadă care aşteptau să se închine.

continuare pe www.ziaruldeiasi.ro

Related posts

Asociația de caritate “Mila Creștină”, devine „Teofil cel Milostiv”. Iată ultimile proiecte aflate în derulare

Marius Parteni

Apa potabilă, întreruptă azi în Paşcani, Sodomeni, Lunca şi Boşteni, din cauza unei avarii

Redacția

Revelion în stradă! Muzică bună, spectacol pirotehnic impresionant, dar autorităţile au lipsit

Ema Roman
Încarcă...