RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Înconjurul celui mai înalt vârf din Europa pentru o cauză nobilă

În perioada 27 August – 2 Septembrie, capitala alergării montane este Chamonix, Franța, care găzduiește în acest interval cea de a 16-a ediție a concursului internațional de trail running, Ultra Trail du Mont Blanc (UTMB).

 

  

 

12 alergători montani din România vor lua startul UTMB pe 31 August, în proba de 171 km. Fiecare are propriul motiv de a concura, iar în unele cazuri sportivii aleg să susțină și anumite cauze sociale prin care își propun să facă fundraising pentru a sprijini un ONG. Claudiu Belețoiu este un astfel de alergător, la această ediție a ultramaratonului din Mont Blanc, Claudiu alegând să susțină HOSPICE Casa Speranței și noul centrul socio-medical dedicat copiilor de la Adunații Copăceni (care va funcționa pe spațiul domeniului donat Fundației de către Familia Florescu, în anul 2012). Experiența negativă pe care a avut-o cu o spitalizare în primii ani de viață l-a determinat să sprijine un proiect care va face ca realitatea unei internări să arate diferit pentru copiii care vor beneficia de servicii gratuite de îngrijire paliativă acordate de HOSPICE.

http://hospice.galantom.ro/fundraising-pages/view?idâ6243

În București și împrejurimile Capitalei trăiesc peste 5.000 de copii care suferă de boli cu prognostic de viață limitat. Peste 8.000 de părinţi sunt implicaţi în îngrijirea acestor copii bolnavi, dar nu beneficiază de o susținere adecvată, medicală, socială sau psihologică. De asemenea, peste 10.000 de copii care se confruntă cu decesul unui membru al familiei au nevoie de suport“.

Articol integral pe www.ziaruldeiasi.com

Related posts

Atenţionare meteo: Rafale puternice de vânt în tot judeţul

Redacția

Cinci nou născuți de Crăciun, la Spitalul Municipal Pașcani

Ema Roman

Legenda lui Moş Nicolae: cum s-a născut tradiţia cadourilor lăsate în ghetuţe

Redacția
Încarcă...