RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Criza apei la Hârlău: Cetățenii se tem de apa murdară ce curge la robinet. Situația poate continua și după finalizarea investițiilor

Întâlnire importantă astăzi la Hârlău pe marginea investițiilor derulate de ApaVital, care au dus la frecvente întreruperi de apă. Lipsa de comunicare a operatorului ApaVital, calitatea apei și prețul perceput au fost cele mai importante puncte de dezbatere la care au participat cetățeni ai orașului, aleși locali și reprezentanți de la ApaVital.

 

 

  

Toate părțile au fost invitate la aceste dezbateri de către primarul Radu Curcă. Din partea operatorului județean a participat Ioan Mihailescu, director operațional. Încă de la început, edilul localității a criticat atitudinea operatorului care nu a înștiințat șefii orașului și cetățenii despre problemele cu care se vor confrunta în această perioadă, odată cu lucrările de modernizare.  

Și oamenii s-au plâns de acest comportament, deși în contractul de prestări servicii este prevăzut că vor fi înștiințați din timp de întreruperile de apă. Marea problemă a locuitorilor orașului și a celor din satele componente nu este la această oră programul de furnizare a apei, ci calitatea acesteia. Apa potabilă furnizată consumatorilor este murdară.”Dumneavoastră ați consuma această apă?”, i-a spus un consilier local reprezentantului ApaVital.  

În sprijinul afirmațiilor sale, alesul local a adus trei bidoane cu apă: unul din barajul de unde este extrasă apa, altul de la robinet, iar al treilea cumpărat de la magazin. Diferența de calitate între cel cumpărat și celelalte două era evidentă.

Ioan Mihăilescu le-a spus celor prezenți la întrevedere că apa livrată este potabilă, chiar dacă are o culoare mai închisă. Reprezentatul ApaVital a lăsat să se înțeleagă că și pe viitor apa ar putea avea aceeași culoare, în ciuda investițiilor în sistemul de alimentare și la stația de tratare. Motivul este sursa de apă, orașul fiind alimentat dintr-o sursă din lacul de la Pârcovaci.

Apa de la robinet nu este potabilă!

Cetățenii care au venit astăzi la discuții  le-au transmis celor de la ApaVital că majoritatea locuitorilor nu consumă apă menajeră de la robinet, ci o cumpără din magazine.

Pentru că au primit apă de foarte proastă calitate, oamenii au solicitat conducerii operatorului să plătescă cu 30% mai puțin pentru consumuri, pentru perioada în care primesc apă cu impurități. Au primit răspuns că prețul este același la nivelul ariei de operare a celor de la ApaVital.

Ce spune operatorul despre lipsa apei

Motivul pentru care s-a creat acest disconfort la nivelul zonei Hârlău sunt investițiile de la stația de tratare și sistemul de alimentare cu apă. Cei de la ApaVital susțin că au redus la jumătate capacitatea de producție a stației de pompare, dar au crescut debitele.

Până la finele săptămânii viitoare urmează ca lucrările la stația de pompare să fie finalizate, iar până pe 15 august să fi adusă la starea inițială locația unde s-a intervenit.

În maxim 30 de zile ApaVital ar urma să pună în funcțiune noul sistem de alimentare cu apă al zonei. 

Precizăm faptul că din cauza aceasta, în ultimile două luni, locuitorii din Hârlău și zonele aferente au primit apă cu restricții. Din această cauză cetățenii s-au revoltat.   

{youtube}h9GyL0yXg-U{/youtube}

Related posts

Inaugurare mult aşteptată la Târgu Frumos!

Redacția

Zeci de rachete antigrindină lansate sâmbătă seara și noaptea în județul Iași

Redacția

Cum verifici dacă peștele e proaspăt? Nu cumpăra dacă ai cea mai mică îndoială

Redacția
Încarcă...