RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

A venit la Primărie să-i caute loc de muncă nepoatei cu două facultăți

Un bărbat din Pașcani a venit astăzi la Primărie cu scopul de a se interesa de un loc de muncă pentru nepoata sa. Omul spune că aceasta are 30 de ani, este dublu specializată, și nu a reușit să se angajeze până acum.

 

  

După trei ani în care a urmat cursurile Facultății de Finanțe Bănci, s-a reprofilat optând pentru Farmacie, însă nici în acest domeniu nu a avut succes.

Bunicul ei a decis să încerce la Primărie, și i-a cerut viceprimarului Axinte un sfat pentru rezolvarea situației. Acesta i-a răspuns că trebuie să urmărească posturile vacante din cadrul instituției și să se înscrie la concurs. În același timp, să trimită în continuare CV-uri la diverse firme, ca să-și crească șansele de angajare.    

Din păcate, în situația aceasta sunt sute de persoane din municipiul Pașcani.  Lipsa locurilor de muncă se resimte extrem de tare, pentru toate categoriile de vârstă.  

După cum arată ultima centralizare a Agenţiei Locale Pentru Ocuparea Forţei de Muncă, pentru perioada acesta sunt disponibile în jur de 70 de joburi. Majoritatea ofertelor se adresează celor cu studii superioare sau medii, și se cere experiență, iar dintre companiile care angajează amintim Rompak, Adems, Proinvest Group și Next Gen. “În această perioadă, în municipiul Pașcani sunt disponibile aproximativ 80 de locuri de muncă vacante comunicate de către angajatorii de pe raza municipiului. Persoanele cu studii superioare pot opta pentru meserii cum ar fi economist, inginer în construcții, specialist marketing sau inginer montaj, iar pe domeniul de activitate cele mai multe oferte se înregistreză în industrie urmat de domeniul serviciilor“, ne-a declarat Adriana Sîrghie, purtător de cuvânt AJOFM Iași.

În continuare, cele mai multe oferte vin din străinătate, prin intermediul rețelei Eures, care pune la dispoziție 800 de locuri de muncă vacante. “Prin intermediul rețelei Eures, AJOFM Iași pune la dispoziția tuturor persoanelor interesate aproximativ 800 locuri de muncă vacante. Cele mai multe se înregistrează în Irlanda, unde angajatorii doresc să încadreze însoțitori de zbor, de asemenea în Germania oferta este foarte diversificată, vorbim de locuri de muncă în domeniul hotelier, gastronomic cât și în industrie sau construcții. În Marea Britanie se caută infirmieri sau îngrijitori la domiciliu, iar în Suedia, angajatorii doresc să încadreze mecanici auto, femei de serviciu, tinichigii auto sau vopsitori auto”, a mai adăugat Adrian Sîrghie.

Lista cu locurile de muncă aici 

Related posts

Sute de tineri au participat la întâlnirea anuală din Protopopiatul Pașcani

Oana Cordoneanu

Încă o lună până când Moldova va avea un nou sfânt

Redacția

135 de ani de la înfiinţarea Episcopiei Catolice de Iaşi

Redacția
Încarcă...