RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Vrei să amanetezi una dintre bijuteriile tale? Iată ce trebuie să faci pentru a nu fi păcălit

Cei care vor sa ia un imprumut rapid de la casele de amanet din oras trebuie sa aiba in vedere mai multe aspecte. Simplitatea si rapiditatea obtinerii unui împrumut de la o casa de amanet, face din amanetarea bijuteriilor din metale pretioase o solutie buna pentru crizele financiare de moment.
 
 
Multi consumatori apeleza la aceasta forma de împrumut, dar este bine de stiut ca nu este o solutie de durata si ca implica costuri, de care trebuie sa se tina cont atunci când se ia hotarârea amanetarii bijuteriilor. Înainte de a se prezenta cu obiectele la o casa de amanet pentru a solicita un împrumut, iesenii ar trebui sa stie greutatea corecta a obiectului sau obiectelor din metal pretios pe care doresc sa le amaneteze. De asemenea, daca obiectul respectiv are montate pietre pretioasetrebuie aflata care este calitatea acestora. 

Un lucru foarte important este starea acelui obiect, daca prezinta sau nu defecte, pentru a le putea recunoaste la momentul ridicarii obiectului dupa expirarea contractului de amanet. Daca unul dintre ieseni vrea sa amaneteze o moneda, trebuie sa cunoasca titlul acesteia, iar titlul este acela indicat în cataloagele numismatice. La momentul prezentarii la casa de amanet, consumatorul trebuie sa se informeze în legatura cu pretul oferit pentru fiecare tip de metal pretios si pentru fiecare titlu si trebuie sa fie atent la conditiile contractului de amanet. Comisionul perceput pe zi, durata minima si durata maxima a acestuia, posibilitatea platii înainte de termen si a recalcularii comisionului în functie de perioada scursa din momentul încheierii contractului, trebuie atent studiate. Totodata conditiile de prelungire a contractului de amanet si eventuala perioada de gratie, perioada în care obiectele amanetate nu sunt vândute dupa expirarea scadentei si conditiile de recuperare a obiectelor amanetate trebuie verificate. În conditiile în care consumatorul prezinta la amanet un obiect achizitionat de curând, al carui pret îi este foarte bine cunoscut, trebuie sa stie ca suma pe care o va primi, la amanetarea acestuia, este sub pretul de achizitie platit.

 
 
Citește și: {loadposition articlescategoryload}
 
 

 

 

Related posts

Simulare de incendiu la Spitalul CF Pașcani. Exercițiu al pompierilor în care au fost și „victime”

Oana Cordoneanu

Mașină modernă de pompieri la Tătăruși

Redacția

Trofeu câștigat de o pășcăneancă la un concurs în Piatra Neamț

Diana Marcu
Încarcă...