RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Mare atenţie ce fel de centrală de apartament îți cumperi!

De luna viitoare, o directivă europeană îi obligă pe cei care vor să îşi monteze centrale termice de apartament să cumpere doar instalaţii în condensare, cu până la 20% mai eficiente decât cele clasice, dar şi sensibil mai scumpe.

 

Atenție – centralele termice convenţionale deja montate nu trebuie schimbate. Măsura face parte din strategia UE de reducere şi eficientizare a consumului energetic şi este similară cu cea a scoaterii din producţie şi consum a becurilor clasice, cu filament.

  

Doar cei care îşi montează o instalaţie nouă sunt obligaţi să respecte prevederile directivei UE. Totuși, nu este exclus ca pentru centralele vechi și mai poluante să fie introdusă o taxă, așa-numita “taxa pe coș”, astfel că oamenii vor fi obligaţi să-şi monteze coşuri de inox deasupra blocului şi nu în bucătăria altui locatar.

Dacă centralele convenţionale cele mai ieftine costă 1.700- 2.000 de lei, cele care folosesc noua tehnologie costă 3.300- 4.000 de lei.

Sursa www.libertatea.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Poveste înduioşătoare dintr-un spital ieşean! Nenorocire cu happy end

Redacția

ApaVital a reluat furnizarea apei către locatarii blocului D10. Reprezentantul de scară refuză să explice de ce a fost deconectat blocul!

Marius Parteni

O nouă serie de debranșări la locuințele unde nu sunt încheiate contracte cu ApaVital

Ema Roman
Încarcă...