RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Marius Pintilie după ce societatea sa a câștigat procesul cu municipalitatea: „A fost o răzbunare politică!

 

După ce ieri Lorimer SRL a câștigat definitiv procesul în care Primăria a solicitat evacuarea terenului din fața Gării, astăzi, Marius Pintilie, liderul opoziției din Consiliul Local și tototdată unul dintre acționarii societății, a organizat o conferință de presă de unde a lansat acuze dure la adresa primarului.

  

 

Pintilie susține că demersul în instanță făcut de Primăria municipiului Pașcani este de fapt o răzbunare politică a lui Dumitru Pantazi. Liberalul a explicat cum au decurs lucrurile în sala de judecată și a acuzat reprezentanții municipalității că au mințit judecătorii. Pintilie a arătat că societatea sa are un contract de închiriere valabil, încheiat pe 5 ani de zile, care expiră în anul 2021 și a acuzat că decizia primarului Dumitru Pantazi de a solicita evacuarea societății sale a fost una motivată doar de rațiunea unei răzbunări politice.

Primăria, nejustificat din punctul meu de vedere, a cerut printr-un executor judecătoresc evacuarea magazinului Lorimer de la Gară, acum 2 ani de zile. Bineînțeles, Lorimer, societatea la care sunt acționar, a contestat această decizie, au trecut doi ani de zile și procesul a fost câștigat și la Pașcani și la Iași. Aseară la ora 17.00 am aflat că am câștigat procesul și la Iași și că sentința este definitivă, iar astăzi mi-am propus să organizez o conferință de presă în care să explic, celor care sunt interesați de acest subiect, că tot acest demers al Primăriei nu este decât o răzbunare politică. Aș  vrea să demonstrez de ce este o răzbunare politică. La Gară, magazinul Lorimer are contract pe 5 ani de zile, valabil până în anul 2021 și cu toate acestea Primăria și-a permis să ceară evacuarea de acolo. Dar mai mult decât atât, ceea ce au folosit cei de la Primărie în instanță, ca să demonstreze că au dreptate, sunt niște minciuni. Și atunci, eu mă întreb: care este motivul, când tu acolo ai un magazin cu un contract valabil și nu ai niciun proiect valabil pentru sistematizarea acelei zone, pentru care tu te duci în instanță și să ceri evacuarea? Care este motivația? Motivația este una simplă: Dumitru Pantazi vrea să se răzbune pe un oponent politic, care a îndrăznit să fie contracandidatul lui la alegerile locale și care a obținut 43% din voturi”, a acuzat Marius Pintilie, liderul PNL Pașcani.

Liderul liberalilor pășcăneni a explicat de ce consideră că reprezentanții municipalității au mințit în instanță. Pintilie a arătat că modernizarea Pieții Gării a fost demarată în anul 2017, când s-a asfaltat strada și s-a pavelat trotuarul, lucrarea fiind întregită prin semaforizarea zonei și semnalizarea intrării și ieșirii din Piața Gării. Consilierul local s-a întrebat care e logica să susții în instanță că există un proiect de sistematizare din anul 2010, pe care vrei să-l implementezi, după ce ai reabilitat deja zona în anul 2017.

„Ei au mers în instanță și au susținut că în Piața Gării există un proiect de sistematizare. Acest proiect însă nu există și dacă ar fi existat nu ar fi avut nicio logică. În momentul în care tu ai asfaltat strada Gării, în momentul în care ai montat semafoare, iar Piața Gării rămâne exact cum ai făcut-o acum, tu vii în instanță și spui că nu domnule, Piața Gării trebuie făcută altfel, că există un proiect de  prin 2010. Păi dacă proiectul ăla din 2010 era valabil, de ce tu în 2017 l-ai făcut altfel? Nu are nicio logică”, a concluzionat Pintilie.

Menționăm că am contactat reprezentanții Primăriei: primarul Dumitru Pantazi, viceprimarul Gabriela Nedelcu și Biroul de Presă, prin apeluri telefonice repetate, pentru a răspunde la aceste acuzații, însă nimeni nu a răspuns la telefon.

Related posts

Deputatul Vasile Axinte propune ore de alimentație sănătoasă în școli

Irina Gherasim

Liviu Dragnea îl laudă pe Traian Băsescu: “S-a bătut pentru orice ar fi putut crea avantaj

Redacția

PSD Pașcani are lista pregătită pentru viitorul CL! Liderul local nu se așteaptă la dezertări

Marius Parteni
Încarcă...