RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Fapt divers

Animalele de companie și copiii

Subiectul animalelor de companie ridică multe semne de întrebare pentru familiile ce au copii, dar este bine să știți încă de la început că un animal de companie poate fi crescut cu ușurință alături de copii, fără ca aceștia din urmă să aibă sănătatea afectată. Iar pentru ca acest lucru să aibă loc, este important să luați în calcul, pas cu pas, o serie de recomandări!

 

  

În primul rând, este bine să alegeți animalul potrivit de companie, atât pentru copii cât și pentru dvs.! Această alegere trebuie să fie bine documentată și în luarea deciziei trebuie să țineți cont de specia și de rasa din care animalul provine, de nivelul dvs. de activitate și de necesitățile animalului de companie în ceea ce privește activitatea zilnică și mai ales de gradul de sociabilitate al animalului, dacă acesta urmează să ia contact des cu copii din familie – deși majoritatea animalelor de companie pot fi obișnuite cu prezența copiilor, există anumite specii și rase care trăiesc mult mai bine doar în prezența adulților.

Un alt aspect important îl reprezintă vârsta copiilor! În timp ce copii cu vârste mai mari pot înțelege mai ușor noțiunea de responsabilitate și cea de control al reacțiilor, copiii cu vârste mici pot avea reacții necontrolate determinând un răspuns agresiv din partea animalului. În general, animalele în mod instictiv protejează copiii mici și nu răspund agresiv față de aceștia, dar uneori, în funcție de reacțiile pe care copilul le are față de animal, acesta din urmă poate percepe copilul ca fiind un factor de stres și răspunsul poate fi unul agresiv.

Oricum, indiferent de specia și rasa pe care o alegeți și indiferent de vârsta pe care copilul o are, una din regulile principale este ca animalul de companie să nu fie lăsat niciodată alături de copil nesupravegheat! Fie că animalul de companie crește odată cu copilul, fie că aveți deja un animal de companie și pe parcurs se naște copilul, adaptarea trebuie să fie una treptată, atent supravegheată, pentru fiecare etapă de vârstă în parte.

 continuare pe www.ziaruldeiasi.ro

Related posts

“Pentru că se plimbă studenții gratis până la Pașcani, nu am eu loc în tren”

Redacția

Holograf concertează de Ziua Îndrăgostiților la Iași

Redacția

Povestea “Orfanilor de pe Titanic”, scăpați din ghearele morții, în ultima barcă de salvare. Mesajul unui tată care a murit fericit: “Să îi spui mamei că încă o iubesc și că am crezut că vom putea trăi fericiţi, în Noua Lume”

Redacția
Încarcă...