RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Românii care locuiesc în Italia de cel puțin 10 ani vor primi 780 de euro de la statul Italian

Romanii rezidenti in Italia de cel putin 10 ani de zile vor primi de la stat 780 de euro dupa ce liderul formatiunii populiste Miscarea Cinci Stele (M5S), Luigi Di Maio, vicepremier si ministru al Dezvoltarii Economice, a decis acordarea „venitului de cetateni” (reddito di cittadinanza).

 

  

„Reddito di cittadinanza” a fost promis de guvernul M5S – Lega in timpul campaniei electorale si va fi acordat si strainilor din Italia rezidenti de cel putin 10 ani pe teritoriul peninsulei.

„Reditto di cittadinanza” reprezinta un sprijin economic, un venit minim garantat, care prevede un ajutor in valoare de maxim 780 de euro pe luna pentru toti cetatenii cu venituri mici sau fara niciun venit. Este un sprijin din partea statului italian pentru toti cei cu venituri sub pragul saraciei, prag stabilit de ISTAT in Italia ca fiind sub 780 de euro. Ministrul italian al Economiei, Giovanni Tria, a declarat ca de noul proiect de lege vor beneficia si imigrantii care locuiesc in Italia de cel putin 10 ani, avand in vedere ca proiectul a fost de la inceput destinat celor care traiesc in conditii economice precare pe teritoriul Peninsulei. Potrivit quifinanza. it, se estimeaza ca de acest „venit de cetatenie” (reddito di cittadinanza) vor beneficia circa un milion familii de cetateni straini. Peste 5 milioane de persoane defavorizate traiesc in saracie absoluta, dintre acestea 1,6 milioane fiind cetateni straini. Din cele 1,6 milioane, 2 din 3 ar putea solicita venitul de cetatenie in calitate de cetateni ai UE sau care detin permis de sedere pe termen lung.

sursa www.bzi.ro

Related posts

Cathedral Plaza din Capitală ar putea fi demolată în decurs de doi ani

Redacția

Coronavirus în România: numărul de cazuri în creștere, atingând un record al ultimelor patru luni

Redacția

Afganistan: Cel puțin 17 morți în timpul unor focuri de armă de celebrare, după ce talibanii au spus că au cucerit Panjshirul VIDEO

Redacția
Încarcă...