RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Monden

Utilitatea bicicletei eliptice în locuință

In prezent, bicicletele eliptice sunt aproape la fel de populare in locuintele persoanelor pasionate de sport, pe cat sunt de apreciate in cadrul salilor de antrenament. Pentru a compensa efectele negative ale unui program prelungit la birou si a contracara urmarile nefaste ale sedentarismului, multi dintre romani aleg sa isi faca exercitiile acasa, in intimitate. Daca nu ai aflat pana acum care sunt beneficiile unei biciclete eliptice, iti propun sa citesti despre cele mai amintite de catre utilizatori:

 

 

  

Eficienta ridicata a antrenamentelor

Prin modul in care e construita, o astfel de piesa iti va permite sa pui in miscare mai multe grupe de muschi simultan. Asta inseamna ca se obtine antrenamentul de tip “cardio”, in cadrul caruia deopotriva sistemul respirator si cel vascular se implica in rutina exercitiului. O astfel de activitate, semnificativa la nivel muscular, circulator si respirator, se mai intalneste in cadrul unor sporturi laudate pentru efectele tonifiante pe care le au asupra tuturor muschilor: inot, ciclism, tenis.

Asadar, daca vrei sa definesti rapid masa musculara si sa scapi de excesul de grasime, antrenamentul cardio e cel mai important aspect pe care il bifezi pe lista, dupa o dieta echilibrata, iar prin asta, utilizarea bicicletei eliptice devine o principala modalitate de a arde calorii.

 

Program lejer

Stim cu totii ca printre cele mai mari piedici pe care le intampinam atunci cand vrem sa facem mai mult sport se numara programul incarcat si oboseala de dupa. Totusi, atunci cand detii o bicicleta eliptica ai posibilitatea sa nu mai astepti minute interminabile in trafic, pana ajungi la sala, putand sa iti efectuezi exercitiile acasa, mai ales dimineata, cand este cu predilectie recomandat. Argumentul devine si mai indreptatit atunci cand vorbim despre persoane care nu vor sa astepte eliberarea aparatului sau se simt stinghere sa mearga singure la antrenamente.

 

Parametri de lucru cuantificabili

Va fi mult mai incurajator sa vezi efectiv cate calorii sunt estimate ca arse, pe displayul electronic al aparatului, decat sa faci aerobic zi de zi si sa nu stii daca luarea in greutate(in ciuda antrenamentelor intense) se datoreaza definirii masei musculare sau unui exces alimentar. Majoritatea modelelor de aparate au o functie de monitorizare a ritmului cardiac, iar astfel poti intui si implicarea sistemului circulator in activitatea respectiva.

 

Reglaje rapide

Ti s-a intamplat vreodata sa ajungi la sala si sa incerci sa lucrezi cu diverse aparate, descoperind ca totul pare ingrozitor de greu? – Just, e posibil sa fie de vina faptul ca nu ai mai facut sport inca din scoala generala, dar in acelasi timp, e probabil o chestiune de ajustare defectuoasa a dificultatii exercitiilor.

Daca lucrezi acasa, iti poti initia rutina la un nivel potrivit incepatorilor si astfel sa nu mai fii descurajat/a de forta necesara pentru a pedala si misca bratele mobile ale bicicletei. Daca incepi sa maresti dificultatea exercitiilor treptat, organismul va slabi in ritmul sau natural, iar episoadele de febra musculara vor fi mai blande.

 

Amortizare eficienta

Bicicletele eliptice sunt construite astfel incat sa incurajeze miscarea sanatoasa a membrelor, protejand astfel articulatiile de socuri considerabile. Se presupune ca aceste antrenamente vor fi mai delicate chiar si decat mersul pe jos, putand fi practicate inclusiv de catre persoanele care se plang de probleme la genunchi. Unele modele includ functii speciale, pentru a incuraja gimnastica de recuperare.

 

Dezavantajele

Cum era de asteptat, exista si aspecte mai putin apreciate in utilizarea unui astfel de aparat. Cei care doresc sa castige rapid masa musculara se vor reorienta catre ridicarea greutatilor, deoarece o bicicleta eliptica ajuta mai mult la definirea musculaturii, decat la marirea masei acesteia.

Related posts

O adolescentă de 14 ani din Pașcani a ajuns în finala “Belgium’s Got Talent”.Cum a cantat melodia lui Adele, “Rolling in the deep” (Video)

Redacția

Top 10 filme de artă franţuzeşti pe care orice cinefil ar trebui să le vadă

Redacția

Cadouri perfecte pentru un nou născut

Redacția
Încarcă...