RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Portret de nota 10: “Zeița de la Montreal” surprinsă cu un tablou de pășcăneanul Laurențiu Șnaider

Pasiune, admirație și o curiozitate imensă. Aceste calități definesc un pășcănean care de câțiva ani realizează portrete oamenilor pe care îi apreciază. Merge ore întregi pe tren, doar pentru a înmâna tablourile personal. Laurențiu Șnaider, pășcăneanul nostru a vrut să obțină și o notă pentru gestul său, iar nota primită a fost aceeași pe care Nadia Comăneci a primit-o în anul 1976 la Montreal, 10.

 

 

  

„Un băiat din Moldova să plece cu trenul la Cluj, și să ajungă lângă Nadia Comăneci, iar ea sa-i mulțumească mult pentru acest gest nu-i la îndemâna oricui”,recunoaște bărbatul. Pentru această zi , Laurențiu Șnaider s-a pregătit din timp.

“Acum o lună jumătate am aflat că va avea loc la Cluj Campionatele Europene de Gimnastică și am decis să merg acolo pentru a o cunoaște pe gimnasta Nadia Comăneci. M-am pregătit pentru a-i face un portret. Am lucrat la el două săptămâni”, ne-a declarat Laurențiu Șnaider.

Un sentiment greu descriptibil îl încearcă de fiecare dată când reușește să ajungă în fața oamenilor pe care îi apreciază.

„Când am reușit să-i dau tabloul m-a încercat un sentiment minunat. Având în vedere că ea a stat la masă cu atâtea personalități și pentru că m-a sărutat și m-a îmbrățișat pentru tablou, pentru mine a fost un lucru greu de descris în cuvinte”, a adăugat acesta.

Pentru cei care încă nu îl cunosc, Laurențiu Șnaider a început să deseneze portrete în cărbune în urmă cu patru ani. Astăzi acesta ne-a declarat că de departe cel mai greu portret a fost cel al gimnastei, asta fiindcă trebuia să se ridice la măsura așteptărilor.

 „Tabloul cu Nadia Comăneci a durat cel mai mult să îl fac, dintre toate tablourile făcute. Ținând cont că ea este o gimnastă de nota 10, am ținut și eu să fiu de nota 10”, a concluzionat pășcăneanul.

 

Printre oamenii îndrăgiți de acesta se numără și Gheorghe Hagi, Ștefan Iovan, artista Viorica Macovei, Victor Ponta, Tudor Gheorghe, Simona Halep, Medeea Marinescu sau Marius Lăcătuș, care au primit sub forma unui tablou portret recunoștința  În 2014, acesta i-a făcut o surpriză plăcută atacantului brazilian, Wesley Lopes da Silva. 

 

Related posts

Ministrul Mediului, Tanczos Barna: Lansăm, începând cu 1 aprilie, programul „Curăţăm România”

Redacția

Acțiune de plantare în zona albiei râului Moldova! Elevi și angajați din domeniul silvic au făcut front comun (FOTO)

Marius Parteni

Doctoriţa alpinistă de la Iaşi care vrea să cucerească Annapurna, cel mai periculos vârf de munte din lume

Redacția
Încarcă...