RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Timișoara a primit al treilea tramvai modernizat de Electroputere VFU Pașcani

Electroputere VFU Pașcani SA a livrat către Municipiul Timișoara, cel de-al treilea tramvai modernizat. Evenimentul a avut luna trecută, pe 20 septembrie, GT4 Armonia fiind parte a proiectului de modernizare a 30 de tramvaie, ce se realizează în asociere cu Astra Vagoane Calatori SA Arad.

 

 

  

Din tramvaiele GT4 produse de Wegmann în anii `70, pentru Bremen Germania, se păstrează șasiul și cadrele de boghiu, care sunt verificate, reparate, ranforsate și modificate pentru a putea permite reconstrucția structurilor metalice, respectiv îmbarcarea de echipamente noi. În cadrul reconstrucției cu modernizare se obține un vehicul nou în proporție de 90% și se extinde durata de viață cu 18 ani.

 

La stabilirea conceptului de modernizare s-au avut în vedere cerințele actuale, cu privire la siguranță (sisteme de control, monitorizare și diagnoză, sisteme de frânare eficiente și cu recuperare de energie, accesibilitate pentru persoane cu mobilitate redusă – rampă acționată electro-hidraulic), securitate (supraveghere video), confort (sisteme de climatizare pentru cabina vatmanului și pentru salonul călătorilor, sistem de iluminat interior bazat pe LED, scaune ergonomice cu tapiserie anti-vandalism si ușor de curățat, cu sistem de încălzire în șezut si spătar, sistem de entertainment cu 4 monitoare LCD) și mediu.

Tramvaiele au design exterior modern cu ferestre lipite, continue cu grad redus de trecere a luminii, sistem de oglinzi retrovizoare dotat cu camere video laterale, sistem de informare pasageri acustic si vizual, exterior si interior.

Un aspect deosebit de important în cadrul acestui proiect îl constituie faptul că se implementează un sistem de acționare în curent alternativ prin care se obțin economii importante, cum ar fi reducerea consumului de energie cu circa 46%, respectiv reducerea cheltuielilor de întreținere cu circa 42%.

Acest tramvai are practic dotările și avantajele oferite de un tramvai construcție nouă, la prețul  competitiv, aferent unui tramvai modernizat.

{jcomments off}

 

 

 

 

 

Related posts

Corala ”Învierea” a Protopopiatului va susține un concert de colinde la Pașcani și Târgu Frumos

Oana Cordoneanu

Ziua Copilului sărbătorită în Parcul Hălăucești (Foto)

Redacția

Mesajul actriței Anca Sigartău pentru o mică fană din Pașcani

Oana Cordoneanu
Încarcă...