RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
CulturăLocalȘtirea zilei

Zilele ”Mihail Sadoveanu”. Programul activităților din acest an organizate de Casa de Cultură din Pașcani

 Noiembrie este luna culturii la Pașcani și se desfășoară sub semnul marelui scriitor Mihail Sadoveanu. Casa de Cultură care îi poartă numele a stabilit un program de evenimente dedicate prozatorului.

Manifestările vor fi deschise cu slujba religioasă care va avea loc la biserica Sfinții Voievozi ,,Mihail și Gavriil” la ora 10.30. Slujba va fi oficiată de pr. protopop Muraru Gheorghe. Parteneri : Colegiul Național ,,Mihail Sadoveanu” și Liceul Tehnologic ,,Mihai Busuioc.

Sâmbătă, 11 noiembrie 2023 începând cu ora 10.00 în sala Arcadia va avea loc cea de-a LII-a ediție a Simpozionului Sadoveanu la care avem parteneri Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării din cadrul Universității ,,Ștefan cel Mare” din Suceava și Colegiul Național ,,Mihail Sadoveanu” din Pașcani. Tema simpozionului din acest an este ,,Sadoveanu-un constructor de punți peste timp, spațiu și ideologii”. Prelegerile vor fi susținute de prof. univ. dr. habil.Claudia Costi și lect. univ. dr. Ioan Fărmuș de la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării a Universității ,,Ștefan cel Mare” din Suceava. Moderator : prof. Cristina Liuță de la Colegiul Național ,,Mihail Sadoveanu” Pașcani.

Joi, 9 noiembrie, ora 17.00, în sala Arcadia a Casei de Cultură va avea loc vernisajul expoziției de pictură ,,Bucăți de timp” al artistei Elena Sârbu. Prezintă Mihaela Ciobanu- Muzeul de Artă Roman și Mihai Olteanu – artist plastic, Uniunea Artiștilor Plastici Neamț.

  

Expoziția se poate vizita în perioada 9 noiembrie 2023 – 8 ianuarie 2024.

 De asemenea vor avea loc și următoarele spectacole:

Marți, 7 noiembrie 2023 ,ora 17.45 în sala de spectacole va avea loc Concert lecție susținut de Filarmonica de Stat ,,G. Enescu din Botoșani, dirijor Liviu Condriuc ;

Luni, 13 noiembrie , ora 19.00 în sala de spectacole va avea loc spectacolul de teatru ,Ia-le banii!” susținut de Teatru București, regia artistică Răzvan Oprea.

Related posts

Cadavru în putrefacție descoperit într-o canalizare din zona Primăriei Pașcani (FOTO)

Oana Cordoneanu

Bustul academicianului Constantin Ciopraga, în locul celui distrus al lui Mihail Sadoveanu, de pe Aleea Parc

Marius Parteni

Programul transportului public local în Pașcani la sfârșitul anului 2021 începutul anului 2022

Redacția
Încarcă...