RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Flacăra Unirii Centenare la Muzeul Memorial „Alexandru Ioan Cuza” de la Ruginoasa

Eveniment cultural dedicat centenarului, la Ruginoasa. Joi, 10 mai, începând cu ora 12.00,  Asociația Comunelor din România va organiza la Muzeul Memorial „Alexandru Ioan Cuza”, Flacăra Unirii Centenare.

Rolul manifestării este de realizare a unei uniri, de acesată dată culturală, simbolică, a tuturor românilor.

  

Întâmpinarea „Flăcării Centenarului” se va face în mod tradițional cu pâine și sare de către tineri din comuna Oțeleni, județul Iași. Slujba de Tedeum, va fi oficiată de un sobor de preoți. În cadrul evenimentului, „Flacăra Centenarului” se va transmite către delegați ai filialelor județene din cadrul Asociaţiei Comunelor din România (A.Co.R.) în scopul comemorării eroilor ce s-au jertfit pe frontul luptelor din Primul Război Mondial.

Tineri ai Ansamblului de dansuri „Bahluiețul”, din comuna Erbiceni, județul Iași, vor încânta și antrena publicul în Hora Unirii. Cântece patricotice vor fi interpretate de reprezentanți ai ASCOR – Filiala Iași, copii din comunele Oțeleni și Bălțați, județul Iași, îmbrăcați în costume populare.

„Flacăra Centenarului” este simbol al respectului și recunoștinței față de înaintașii noștri implicați în realizarea României moderne. Pe 1 Decembrie 2018, cu ocazia Zilei Naționale a României, va fi aprinsă pe teritoriul României și al Republicii Moldova la monumentele ridicate în memoria celor care s-au jertfit în luptele din Primul Război Mondial.

Related posts

Il Pittore di Pașcani: Povestea tânărului care uimește Italia cu talentul său (FOTO)

Teona Gherasim

La ce-i de folos aghiasma?

Redacția

Deutsche Welle: Satul Rimetea, printre cele mai frumoase din România

Redacția
Încarcă...