RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

“Cânt, joc și port pe Valea Siretului” în comuna Răchiteni (VIDEO)

„Veșnicia s-a născut la sat” spunea Lucian Blaga și după acest motto s-a ghidat și administrația locală  a comunei Răchiteni de patru ani de când organizează, în parteneriat cu patru cadre didactice Festivalului “Cânt, joc și port pe Valea Siretului”. Evenimentul a ajuns anul acesta la ediția a IV-a.

 

Elevi de la școli din 10 județe ale României, dar și din raionul Ungheni din Republica Moldova au dat curs invitației.

  

Începând cu ora 08.00 a avut loc primirea grupurilor la școală precum și vizitarea Muzeului Etnografic. O oră mai târziu, parada portului popular a fost aplaudată la scenă deschisă, iar la ora 10.00 a debutat mult așteptatul festival.

Frumos îmbrăcată în portul popular, comuna Răchiteni a sărbătorit festivalul cu spirit de român. În hora pornită în centrul comunei s-a prins și edilul local.

Din echipa de proiect fac parte patru profesori. Este vorba despre Cristina Ghercă, Maria Doboș, Anca Frona și Liliana Ghercă.

Festivalul a cuprins trei secțiuni, proba artistică, lucrări artistico-plastice și arta fotografică. La finalul evenimentului, toți cei prezenți au fost premiați.

{youtube}frS3dna1XUQ{/youtube}

{jcomments off}

 

 

Related posts

Cinci dintre cele mai rele femei. Cum a sfârşit o bucureşteancă seducătoare cu chip de înger, după ce a ucis cu mâinile sale 35 de bărbaţi

Redacția

8 mai 2020 – 75 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial

Redacția

Mâine sunt moşii de toamnă

Redacția
Încarcă...