RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Târgu Frumos, un oraș InteRRRcultural

Esplanada Oraşului Tîrgu Frumos a prins viaţă, marţi, când un grup de 35 de tineri din 9 ţări, participanţi în mobilitatea Erasmus Plus: „Grow your NGO”, au organizat evenimentul InteRRRcultural. Numele evenimentului a fost dat de tineri datorită faptului că Tîrgu Frumos este un oraş cu grad ridicat de diversitate etnică, Românii, Romii şi Ruşii-lipoveni trăiesc în armonie în acest mic orăşel.

 

Tinerii au conceput mai multe ateliere pentru copii, tineri şi adulţi, pe care le-au implementat pe parcursul a 4 ore, în centrul oraşului Tîrgu Frumos. O echipă formată din polonezi, germani şi macedoneni, îmbrăcaţi în costume tradiţionale româneşti şi rrome, au invitat publicul la cursuri de dans; grecii şi croaţii i-au invitat pe copii la o competiţie sportivă; slovenii le-au propus cetăţenilor să participe la redecorarea Parcului ASIRYS; englezii au organizat un atelier de pictură pe tricouri; portughezii însoţiţi de croaţi au oferit copiilor servicii de face-painting şi şedinţe foto cu mesaje şi măşti, iar un alt grup de tineri a invitat trecătorii la lecţii de poloneză, germană şi greacă.

  

Evenimentul a avut succes, tinerii europeni au declarat că nu se aşteptau să atragă atât de mulţi participanţi la ateliere şi că au dobândit mai multă încredere pentru a organiza în ţările lor astfel de evenimente.

Proiectul „Grow Your NGO” este un proiect de mobilitate finanţat de programul Erasmus Plus, al Uniunii Europene, fiind implementat de către Asociaţia SUPER TINERI (ASIRYS) în parteneriat cu 11 organizaţii din Europa. Proiectul îşi propune să dezvolte competenţele de dezvoltare organizaţională în rândul lucrătorilor de tineret din Europa.

Sursa: ASIRYS

FOTO AICI

Related posts

Un pictor din Bălțați transpune frumusețea satului tradițional pe pânză. Tablourile inspirate după arta lui Van Gogh se vând pe bandă rulantă!

Redacția

O nouă ediție a Nopții Muzeelor în România. În acest an se alătură și R. Moldova

Redacția

Eveniment multicultural la Moţca, în prag de sărbători. Invitaţie la “Dulciuri de Crăciun”

Ema Roman
Încarcă...