RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

Peste 600 de alergători au strâns 36.000 de lei pentru educaţia în Paşcani

 

Peste 600 de alergători au participat sâmbătă la evenimentul Cros pentru Şcoli organizat la Paşcani, între aceştia fiind şi 250 de copii. Scopul evenimentului a fost strângerea de fonduri pentru a îmbunătăţi sistemul educaţional din oraş, la final fiind colectaţi 36.000 de lei pentru implementarea a 14 proiecte educaţionale. 

  

 

Evenimentul este la prima ediţie şi organizatorii s-au declarat mulţumiţi de succesul acestuia. „Este cel mai mare eveniment sportiv de îmbunătăţire a educaţiei prin participare civică din Paşcani. 24 de echipe de alergători, alături de alergătorii individuali şi de ambasadori, au adunat ei înşişi resurse, timp de o lună, pentru proiectele educaţionale pe care voiau să le vadă transformate în realitate. Cros pentru şcoli este primul eveniment sportiv din Paşcani care îşi propune să activeze iniţiativa din comunitate şi să mobilizeze fonduri pentru şcolile care şi-au înscris proiectul în cadrul evenimentului“, au precizat organizatorii. Evenimentul a fost realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, un program dezvoltat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile în parteneriat cu Romanian-American Foundation şi cu mai mulţi parteneri din mediul de afaceri. 

sursa www.ziaruldeiasi.ro

Related posts

CSM Pașcani – Petrotub Roman 1-3. Iată celelalte rezultate înregistrate în Liga 3, seria I

Marius Parteni

Mesajul Larisei Iordache, după ce s-a retras din finala olimpică: „Durerea de la gleznă este peste limita mea de suportabilitate ca om”

Redacția

Cupa Vikingilor Pașcani! Evenimentul este programat pentru 13 noiembrie 2021

Marius Parteni
Încarcă...