RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

Se caută mici fotbaliști talentați în județ pentru Centrul de Excelență

A început etapa de selecţie în cadrul Centrului de Excelenţă pentru fotbal la nivelul copiilor şi juniorilor.

 

  

La Ruginoasa a avut loc primul din cele 13 trialuri la care vor putea participa copii din întreg judeţul Iaşi pentru a face parte din viitorul Centru de Excelenţă pentru fotbal la nivelul copiilor şi juniorilor. Copiii prezenţi au fost urmăriţi de coordonatorul viitorului Centru, profesorul Marian Andrei, dar şi de referenţii zonali din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, care au participat şi la etapa regională a Cupei Satelor. De altfel, doi dintre aceşti copii au fost aleşi pentru faza a doua a etapei de selecţie.

Următorul trial va avea loc sâmbăta viitoare, la Tomeşti, unde sunt aşteptaţi copiii născuţi între anii 2008 şi 2009 (clasa a IV-a) din comunele Ciurea, Bârnova, Victoria, Popricani, Golaeşti, Aroneanu, Ungheni, Holboca, Ţuţora şi Tomeşti.

Selecţia se va desfăşura în trei etape. În prima etapă vor fi organizate nouă centre în urma cărora vor fi selectaţi 80 de copii, în a doua etapă vor fi organizate trei centre şi vor fi selectaţi 40 de copii, iar în ultima etapă vor fi aleşi cei 20 de copii care vor face parte din Centrul de Excelenţă.

Centrul de Excelență pentru fotbal presupune selectarea a 20 de copii din județul Iași, în mod deosebit din mediul rural care vor fi școlarizați în cadrul Liceului cu Program Sportiv (LPS) Iași, la nivelul clasei a V-a şi vor avea asigurată cazarea la căminul Colegiului Tehnic “Gheorghe Asachi” din Iaşi. De asemenea, masa copiilor va fi asigurată la LPS Iaşi. Aceștia vor participa la competițiile sportive organizate de Asociația Județeană de Fotbal și Federația Română de Fotbal și destinate vârstei lor.

Proiectul este finanţat de Consiliul Judeţean Iaşi, în parteneriat cu Federaţia Română de Fotbal.

 sursa www.ziaruldeiasi.ro

Related posts

Juniorii de la CSM Pașcani calificați la faza zonală ce va avea loc la Zărnești și Tărlungeni

Răzvan Grecu

O rusoaică şi-a schimbat cetăţenia pentru a putea participa la turneul de tenis de la Wimbledon

Redacția

Pista de tartan și un posibil sistem de iluminat al terenului principal din cadrul CSM Pașcani, la mâna conducerii clubului

Marius Parteni
Încarcă...