RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

Cupa Satelor la Fotbal. Sâmbătă se dispută partide la Ruginoasa şi Tătăruşi (DOC)

Sâmbătă, 13 octombrie, bazele sportive din comunele Ruginoasa şi Tătăruşi găzduiesc meciurile pe zonă din cadrul cupei satelor la fotbal. Competiţia este organizată de Federaţia Română de Fotbal, în parteneriat cu Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

 

  

La Tătăruşi îşi vor disputa locul I echipele din Moţca, Todireşti, Ciohorăni şi Tătăruşi, în timp ce la Ruginoasa va evalua echipa organizatoare, alături de Sineşti, Heleşteni şi Balş.

 „Cupa Satelor la Fotbal este un eveniment fotbalistic dedicat comunităților rurale din România. Etapa județeană va avea loc în perioada octombrie 2018 – martie 2019, etapa regională se va desfășura 1 aprilie – 15 mai 2019, și etapa națională între 25 mai – 10 iunie 2019. Prin desfășurarea acestui proiect fotbalistic se urmărește promovarea fotbalului în mediul rural, descoperirea tinerilor talente din zonele rurale, și nu în ultimul rând scoaterea copiilor din fața calculatorului, pentru a face mișcare. Acțiunea este la prima ediție și sperăm să fie de bun augur. Este inițiată de Federația Română de Fotbal în parteneriat cu Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale”, ne-a declarat Liviu Bulgaru, directorul AFIR Iaşi.

După fazele zonale, echipele participante îşi vor disputa titlul de campioană judeţeană şi câștigătoarea va merge în etapa următoare. Câştigătorii pe ţară au posibilitatea de a face deplasarea cu echipa naţională a României la meciuri internaţionale, şi ele pe plan naţional.  

 În județul Iași sunt 42 de echipe, din tot atâtea comune care s-au înscris în acest campionat. Primele jocuri au avut loc sâmbăta trecută, pe 6 octombrie, iar următoarele se vor desfășura pe data de 13 octombrie. Cele 42 de echipe sunt structurate pe 8 grupe. La primele 3 grupe deja s-au ales câștigătorii, urmează celelalte grupe. În zona Pașcani sâmbătă se vor juca meciuri la Ruginoasa, Tătăruși și Butea.Condiția de participare sunt copii născuți după data de 1 ianuarie 2006”, ne-a mai precizat Liviu Bulgaru, director Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

Pentru buna desfăşurare a acestei competiţii o implicate importantă o au cele 42 de primării implicate în proiect.

 

Regulament 

 

 

 

                                               

 

Related posts

Aur pentru România, la Campionatul European de Canotaj. Două surori din Mogoșești-Siret fac parte din echipaj

Redacția

Proiect sportiv finalizat

Redacția

Simona Halep, dopată. Mihaela Dobranici, vicepreședinte Societatea de Medicină Sportivă: Din 2011 substanța era interzisă, se știa

Redacția
Încarcă...