RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Telefoanele vor avea obligatoriu aplicația RO-ALERT pentru avertizarea populației

Guvernul se pregătește să adopte, prin ordonanță de urgență, implementarea sistemului de avertizare a populației în situații de urgență RO-ALERT.

 

  

Principalele prevederi din proiect:

Mesajele RO-ALERT sunt de interes public, gratuite și au caracter de recomandare pentru persoanele aflate în zone amenințate de manifestarea unor situații de urgență.

Mesajele RO-ALERT conțin recomandări pentru adoptarea unui comportament care să asigure autoprotecție persoanelor aflate într-o zonă vizată de manifestarea unei situații de urgență, în funcție de specificul acesteia.

Nerespectarea recomandărilor din conținutul mesajele RO-ALERT nu atrage răspunderea persoanelor care recepționează aceste mesaje

Furnizorii rețelelor publice de comunicații electronice nu percep tarife sau alte sume de bani, indiferent de titlu, pentru transmiterea mesajelor RO-ALERT.

Operatorii economici care comercializează telefoane mobile au obligația de a furniza și a menține pe paginile web proprii, cât și la punctele de vânzare, pentru telefoanele mobile comercializate, informații privind: a) capabilitățile de recepționare a mesajelor RO-ALERT; b) modalitățile de activare a acestor facilități pentru fiecare tip de telefon mobil comercializat.

Telefoanele mobile aflate în stoc sau contractate înainte de data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, care nu au activată posibilitatea recepționării mesajelor RO-ALERT, pot fi comercializate până la lichidarea acestor stocuri, dar nu mai târziu de 180 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență. După expirarea termenului de 180 de zile de la data intrării în vigoare a OUG, se interzice operatorilor economici comercializarea telefoanelor mobile care nu au activată posibilitatea recepționării mesajelor RO-ALERT.

sursa www.ziaruldeiasi.ro 

 

Related posts

Ministerul Apărării Naţionale recrutează rezerviști voluntari din județul Iași

Redacția

Copiii sub 6 ani, scutiți de carantină fără testare împotriva Covid-19 la întoarcerea din țări aflate în zone galbene și roșii

Redacția

Raportari online ale medicilor de familie la CJAS Iasi

Redacția
Încarcă...