RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Varful Aconcagua (6963 m) din Anzii Cordilieri a fost CUCERIT de ieșeanul Bogdan Musteață

Dupa Elbrus (5.642 metri), Mont Blanc (4.810 metri), Grossglockner (3.798 metri), Olimp (2.917 metri), Monte Rosa (4.634 metri) si Matterhorn (4.478 metri), alpinistul iesean Bogdan Musteata a reusit sa ajunga pe cel mai inalt varf din America de Sud, Aconcagua (6.962 metri).

 

a reusit ascensiunea varfului Aconcagua 6962 m in jurul orei locale 13. Ascensiunea a inceput la ora 4 din tabara de varf Colera (5950m) pe o vreme neprielnica cu temperaturi de – 20°, resimtite din cauza vantului ca -35°, parcursul fiind in totalitate unul dificil datorita stratului mare de zapada depus in ultimele zile, in punctele de referinta ale traseului Canaleta si Marele traverseu zapada atingand 60 cm.

  

„Din 2012 sunt membru al Clubului Sportiv Montan Altitudine. M-am antrenat cu alpinistul Ovidiu Popescu. Am inceput antrenamentele in luna noiembrie a acelui an, in Muntii Piatra Craiului. Prima tura a fost extrem de grea, dar si de frumoasa. Primul varf cucerit a fost Mont Blanc, in 2013, unde am facut ruta celor trei munti. Apoi am continuat in muntii Romaniei. In august 2014 am ajuns pe Elbrus. Luna aceasta voi pleca in America de Sud. Expeditia are ca scop atingerea pe parcursul unei singure luni a celor mai inalte varfuri de pe acest continent, Aconcagua si Ojos del Salado, care este si cel mai inalt vulcan din lume. Performanta aceasta este detinuta doar de doi sportivi romani. Am inceput antrenamentele din vara”, a declarat Bogdan Musteata.

Ieseanul de 42 de ani si-a propus ca anul acesta sa ajunga si pe Seven Summits si pe Volcanic Seven Summits, cei mai inalti munti, respectiv cei mai inalti vulcani de pe cele sapte continente.

„Cel mai greu a fost in 2016, cand eram pe Matterhorn, un varf extrem de tehnic situat la granita dintre Italia si Elvetia. In timpul escaladarii un spaniol dintr-un alt echipaj s-a dezechilibrat si a cazut. Noroc de franghii! In prima faza am vrut sa cobor, dar apoi am decis sa continui. Sunt si astfel de momente, dar din fericire sunt rare. In momentul in care vezi frumusetile pe care ti le ofera muntele, este greu sa le uiti”, a mai spus Bogdan Musteata.

Sursa 

 

 

Related posts

Zeci de români s-au dat drept refugiaţi ucraineni, în Germania, pentru a primi ajutoare sociale. Cum au fost prinşi cu minciuna

Redacția

O pășcăneancă a încercat să se sinucidă cu pastile

Răzvan Grecu

Absolvenţii de liceu sunt aşteptaţi în octombrie la Bursa Locurilor de Muncă

Ema Roman
Încarcă...