RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Cresc drepturile financiare de care beneficiază persoanele sau familiile ce primesc ajutoare sociale

Cuantumul ajutorului social va fi modificat din această lună și la Pașcani, imediat după ce vor fi semnate dispoziţiile de primar. Una dintre noutăţi se referă la creşterea valorii alocaţiei pentru familiile care au în componenţă copii, pentru care primeau alocaţii de stat.

 

Totodată mai există o dispoziţie care vizează alocaţia de susţinere a familiei. În acest sens, dacă până acum erau alocaţi câte 75 lei pentru fiecare copil, suma va creşte la 82 de lei. Pentru familiile monoparentale valoarea va creşte de la 102 lei la 107 lei, în această situaţie figurând 17 cazuri în municipiul Paşcani.

  

“Sunt făcute o serie de modificări pe legea 342/2015, pe partea de asistență socială. Vor fi semnate o serie de dispoziții de primar, privind schimbarea cuantumului ajutorului social pentru familii, din ianuarie 2016. Mă refer la cele care au copii în componență, care primeau alocații de la stat prin legea 342/2015. La Pașcani sunt 98 la care va crește această valoare, însă va crește și numărul orelor pe care le prestează cei care sunt la legea 416. Va mai fi o dispoziție pentru alocația de susținere a familiei. Dacă până acum o familie, soț și soție, primeau 75 lei pentru fiecare copil, va crește suma la 82 lei, iar familiile monoparentale, primeau până acum 102 lei, valoarea va crește la 107 lei. În această situație sunt 27 de familii în municipiul Pașcani”, a declarat Cristian Menegon, purtătorul de cuvânt al Primăriei Paşcani.

În acelaşi timp, reprezentanul Primăriei a precizat că persoanele care depun dosarele pentru ajutorul social, nu mai au obligaţia să ateste plata taxelor şi impozitelor.

 “Dacă până acum cei care depuneau dosare aveau obligația de a plăti taxele și impozitele locale, și să facă dovadă în acest sens, a fost abrogat articolul din lege și nu mai au această obligație”, a mai adăugat acesta.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Scandal între doi soți din suburbia Blăgești

Marius Parteni

Alexia, fata căreia i-au fost amputate mâinile are nevoie din nou de ajutor. Iată ce puteţi face pentru ea

Redacția

Când vor primi fermierii subvenţia de 100 de euro. Anunțul făcut de ministerul Agriculturii

Redacția
Încarcă...