RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Bărbat în şoc anafilactic, salvat cu elicopterul

Un ieşean a scăpat cu viaţă după al treilea şoc anafilactic suferit în ultimii ani. Bărbatul din Târgu Frumos se află internat în clinica de alergologie de la Spitalul „Sfântul Spiridon“ în stare stabilă. Victima în vârstă de 65 de ani a suferit ultimul şoc anafilactic în cursul zilei de ieri.

 

Bărbatul, vecin cu o familie de apicultori, a intrat în şoc anafilactic după ce a fost înţepat de albine. Imediat după înţepătură, victima a început să se umfle şi a suferit un stop cardio-respirator. Ieşeanul a fost salvat după ce un echipaj SMURD s-a deplasat la locul solicitării de urgenţă, cu elicopterul din dotarea serviciului. Bărbatul care se afla în stop cardio-respirator a fost stabilizat şi transportat în Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul „Sfântul Spiridon“. „Pacientul a fost adus în UPU, unde a primit îngrijrile corespunzătoare, şi după ce a fost tratată urgenţa a fost internat în clinica de alergologie a spitalului“, a precizat prof. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

  

 Potrivit specialiştilor, pacientul i-a relatat medicului curant că, în urma înţepăturii de albină de ieri, a suferit al treilea şoc anafilactic din viaţa sa. Primele două s-ar fi produs în urmă cu câţiva ani. Şocul anafilactic apare ca o reacţie dintre substanţa străină intrată în corp, în cazul acesta veninul insectei, şi unele globule albe. Odată cu intrarea substanţei în corp se produce un edem laringian cu blocarea căilor respiratorii, iar tensiunea scade. „E ca şi cum persoana respectivă este strânsă de gât şi sângele nu mai circulă, iar atunci inima se opreşte“, a mai arătat şefa UPU. Cazurile de şoc anafilactic sunt cunoscute în medicină ca fiind urgenţe de gradul 0 în care intervenţia medicală trebuie să fie extrem de rapidă.

 

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Related posts

Zece albine l-au băgat în spital pe un bărbat din Vâlcica

Răzvan Grecu

Un bărbat din județul Iași, a ajuns la spital după ce s-a injunghiat incercând să taie porcul

Redacția

Șefii Primăriei Pașcani și conducerea Spitalul Municipal, criticați pentru condițiile oferite pacienților!

Marius Parteni
Încarcă...