RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Spitalele din municipiu duc lipsă de specialiști. Autoritățile vor să intervină, dar așteaptă soluțiile

O problemă extrem de importantă cu care se confruntă comunitatea din Pașcani a fost discutată cu prilejul ultimei ședințe de Consiliu Local. Este vorba despre medicii specialiști, de care au mare nevoie unitățile medicale. Autoritățile sunt interesate să intervină, dar mai întâi vor să li se ofere soluțiile, sau mai exact să li se spună ce anume trebuie să facă. 

Aleșii locali iau în calcul acordarea unor facilități pentru medicii specialiști, care vin să profeseze în Pașcani. În primă fază s-a discutat despre suportarea costurilor de transport (a nevetei) din bugetul local. ”Am discutat cu managerul Costică Pânzaru și mi-a transmis că este în căutare de medici specialiști cu care să încheie contracte de colaborare. Problema este aceea că majoritatea vor să facă naveta. Aici putem interveni noi, să le asigurăm fondurile necesare”, a declarat consilierul Vasile Haldan, în ședința comisiei economice din data de 25 iulie.

Spitalul Municiopal de Urgență are mare nevoie de endocrinolog, farmacist, medic internist, și medic de laborator. A fost rezolvată în schimb problema medicului cardiolog. Unitatea medicală are, începând de ieri, un specialist cu care a încheiat contract.

  

Discuții au fost și în plenul ședinței legislativului local. Consilierul Andrei Râznic i-a solicitat primarului Dumitru Pantazi să identifice cu managerul Costică Pânzaru o serie de măsuri, care să aducă specialiștii la Pașcani.

Cu lipsa de medici se confruntă și Spitalul CF Pașcani, unitatea subordonată Ministerului Transporturilor. 

Related posts

Adeverința de vaccinare anti-COVID este disponibilă în format electronic. De unde poate fi descărcată

Redacția

La un pas de moarte fiincă a încercat să-și salveze mama

Răzvan Grecu

Taxa pentru activarea cardului de sănătate a stârnit controale la medicii de familie

Redacția
Încarcă...