RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Condamnat pentru delapidare, Mircea Drăghici, fostul trezorier al PSD, mai are o singură şansă să iasă din închisoare

În această toamnă, Mircea Drăghici a făcut recurs în casaţie şi contestaţie în anulare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. La finalul lunii noiembrie, judecătorii i-au respins definitiv contestaţia în anulare pe care a formulat-o.

Joi 16 decembrie a.c., magistraţii Înaltei Curţi trebuia să dea pronunţarea privind  recursul în casaţie formulat de către fostul deputat PSD. Numai că magistraţii au decis să amâne pronunţarea pentru 18 ianuarie 2022. Dacă şi peste o lună această ultimă cale de atac va fi respinsă, Mircea Drăghici va executa în totalitate pedeapsa de cinci ani de închisoare.

Pe 1 iulie a.c., Mircea Drăghici a fost condamnat definitiv de către Înalta Curte la cinci ani de închisoare cu executare pentru delapidare şi folosirea subvenţiilor primite de către PSD în alte scopuri.

Judecătorii au respins apelurile formate de DNA şi Mircea Drăghici la sentinţa din 15 octombrie 2020 pronunţată de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, decizia fiind definitivă, astfel că Mircea Drăghici va sta cinci ani în închisoare.

  

Mircea Drăghici, unul dintre cei mai influenţi oameni din anturajul lui Liviu Dragnea, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în iulie 2019 pentru că a utilizat subvenţiile primite de PSD din bani publici pentru a îşi cumpăra o vilă.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Studiu: Crește numărul vărsăturilor incontrolabile din cauza consumului de canabis  / Cazurile de vărsături a crescut cu 29% în Colorado, după legalizarea marijuanei

Redacția

Curtea Constituţională a stabilit că legea eutanasierii câinilor maidanezi respectă Constituţia

Redacția

Senatul a votat noul Birou Permanent și noii lideri de grup

Redacția
Încarcă...