RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

IPJ Iași: 89 de permise reținute pe raza județului Iași

În perioada 15 – 21 aprilie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi au acționat, pe raza județului Iași, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice și prevenirea accidentelor rutiere.

 

  

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 810 sancțiuni contravenționale, dintre care 343 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice,  80 pentru nerespectarea legislației rutiere de către pietoni, 26 pentru neacordare prioritate de trecere pietonilor, 11 pentru nerespectarea regulilor privind depășirea și 350 pentru alte abateri.

Polițiștii au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice, 89 de permise de conducere, dintre care 40pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 26 pentruneacordare prioritate de trecere pietonilor, 11 pentru nerespectarea regulilor privind depășirea și 12 pentru alte abateri.

Totodată, au fost retrase 22 de certificate de înmatriculare.

Spre exemplu, un tânăr, de 24 de ani, din judeţul Bacău, a fost sancționat contravențional, fiindu-i reținut permisul de conducere, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece în timp ce conducea un autoturism, pe DE 583, în comuna Strunga, a efectuat o manevră neregulamentară de depășire.

Biroul de Presă al IPJ Iași

 

Related posts

Probleme în Paradis? Clipe de panică la RAR Iaşi după descinderile de ieri-dimineaţă! Acţiunea MASCAŢILOR a băgat spaima în angajaţii problemă!

Redacția

3 minori au prădat o persoană la ștrandul Municipal. Prejudiciul a fost recuperat după aproximativ o lună

Redacția

Un fost militar s-a sinucis aruncându-se într-o fântână din județul Iași

Redacția
Încarcă...