RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Doi ani de închisoare, cu suspendare, pentru un polițist de la Ruginoasa care a fost acuzat că a inventat declarații


Curtea de Apel Iaşi a pus punct ieri unui dosar penal în care un poliţist a fost acuzat că ar fi inventat declaraţii ca să închidă mai repede dosarele repartizate .

Magistraţii ieşeni au condamnat ieri, definitiv, la doi ani de închisoare cu suspendare un poliţist acuzat de fals în declaraţii, fals intelectual şi abuz în serviciu. Subofiţerul Ionuţ Toma de la Ruginoasa ar fi inventat mai multe declaraţii ale părţilor din dosarele pe care le instrumenta.

Poliţistul apela la această metodă întrucât, conform legii, când reclamantul renunţă la plângere, anchetatorii nu mai trimit notificare scrisă în acest sens. Totul a ieşit la iveală după ce reclamanţii au mers la Parchet şi s-au interesat de dosarele lor. Poliţistul ieşean a mai fost obligat prin sentinţa pronunţată ieri să achite cheltuieli de judecată de 2.800 de lei.
 
Potrivit procurorilor, Ionuţ Toma a apelat la această metodă doar pentru a scăpa cât mai repede de dosarele care îi erau repartizate. Primul dosar falsificat de agent a fost cel prin care o femeie din Ruginoasa reclama o faptă de distrugere. În 2008, dosarul a ajuns la Ionuţ Toma, iar acesta a redactat în fals o declaraţie de retragere a plângerii. Două luni mai târziu a plăsmuit şi declaraţii în numele pârâţilor, cum că aceştia îşi recunoşteau faptele imputate. 
 
Pe ambele documente inventate a semnat tot el, în numele părţilor. Câteva luni mai târziu, tot în 2008, soţul Petronelei Corbu, Răducu, a formulat o altă sesizare la Poliţie în care reclama fapte de lovire şi distrugere. 
La fel ca şi în cazul soţiei sale, Ionuţ Toma a falsificat o declaraţie pe care a atribuit-o reclamantului, prin care acesta îşi „retrăgea“ plângerea. Ulterior, cele două persoane au mers la Parchet şi s-au interesat de dosare. 
Reprezentanţii Parchetului le-au imputat celor doi soţi că şi-au retras plângerile, iar când aceştia au negat acest aspect, totul a ieşit la iveală.
 

  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Bărbatul găsit ieri seară pe strada Unirii, a fost lovit cu un par, nu de o mașină

Marius Parteni

Incendiu provocat de focul în spații deschise

Redacția

Panică într-un magazin din Complexul Kaufland Pașcani din cauza unui client ce a tușit

Marius Parteni
Încarcă...