RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Ședința Comitetului Național Executiv UNPR, la Iași

Sâmbătă, 29 septembrie 2018, a avut loc în Iași Ședința Comitetului Național Executiv UNPR, eveniment la care au fost prezenți peste 500 de membri ai organizației.

 

  

 Ședința a fost prezidată de către Gabriel Oprea – președintele fondator, Ion Răducanu –  președintele UNPR, Nuțu Fonta – secretarul general UNPR, Gheorghe Emacu – președintele Consiliului Național UNPR, și Mircea Manolache – președintele UNPR Iași.

De asemenea, la eveniment au luat parte și peste 40 de delegați din întreaga țară.

Întâlnirea a fost un bun prilej pentru a discuta direcția spre care se îndreaptă partidul dar și pentru a stabili calendarul evenimentelor viitoare. In cadrul sedinței, dl Mircea Manolache a fost numit vicepreședinte la nivel național.

Președintele fondator, Gabriel Oprea, a anunțat faptul că UNPR va merge singur la alegerile europarlamentare, deși nu este exclusă varianta unei alianțe electorale. El a subliniat necesitatea finalizării litigiului dintre UNPR şi Partidul Mişcarea Populară, dar şi demararea unor acţiuni pentru readucerea în partid a foştilor membri.

Comitetul Național Executiv al UNPR a făcut apel la toate forțele politice și la reprezentanții societății civile responsabile să se așeze la masa tratativelor și reconcilierii, și prin consens național, să definească obiectivele principale ale dezvoltării și guvernării României ca stat membru al Uniunii Europene și al NATO pentru a elabora un “Cod al intereselor României și al românilor” pentru prosperitatea și bunăstarea cetățenilor acestei națiuni.

Sentimentul național, atașamentul la valorile românești, la viitorul neamului românesc, la salvarea și instaurarea bunăstării românilor au fost, sunt și rămân dezideratele politicii UNPR.

Totodată, ne dorim să investim în ideile menite să schimbe relația dintre alegător și cel care candidează. În acest sens, în plenul ședinței a avut loc prezentarea unui proiect revoluționar. Este vorba despre IMPLEMENTAREA PROIECTULUI SMART-POLITICS 1.0.

Președintele Organizației de Tineret pe municipiul Iași, juristul Ciprian Croitoru a adus în atenția celor prezenți o inovație pentru întreaga clasă politică din România. Este vorba despre un proiect de candidatură, un proiect al partidului nostru la care sunt așteptați să adere foarte mulți tineri dornici de noi provocări, fiindcă SMART-POLITICS 1.0 vine cu un challenge.

“Pe lângă bucuria de sărbătorire a Anului Centenar, societatea românească parca nu mai are răbdare pentru mult așteptata schimbare a clasei politice. Este imperios necesar sa construim un proiect ambițios de tara prin care sa ne asumam cu maxima responsabilitate obligațiile pe care le avem fata de societate, iar acest lucru nu se poate realiza fără o organizație performanta care sa se alinieze exigentelor in materie de management organizațional si fără sa se raporteze la progresul tehnologic.

Societatea în care trăim se digitalizează de la o zi la alta. Acest fenomen poate contribui fără îndoială la construcția unui alt mod de a face politica. Acest digital presupune întotdeauna transformări la nivel organizațional, fiindcă asistăm la o revoluție. Asistați astăzi cu toții la o inovație pentru politică, la o revoluție care vrea să schimbe din temelie maniera în care alegătorul îl privește pe cel care candidează.

Prin SMART-POLITICS 1.0 ne propunem dezvoltarea unor capacități digitale atât în rândul clasei politice, cât și în rândul simplului alegător. Scopul principal este acela de a contribui la capacitatea organizatorica. În același timp, trebuie înțeles faptul că această intrare în epoca digitalizării nu anulează mecanismele de relaționare, ci le întărește si le eficientizează.

SMART-POLITICS 1.0 este un proiect deschis pe care îl lansăm astăzi la Iași, și  care își propune sa construiască un alt mod a face politica. Așteptam cu interes propunerile tuturor birourilor  județene si nu numai, pentru îmbunătățirea acestei versiuni. Practic, ceea ce auziți în cadrul prezentării va fi supus unui alt proces mult mai complex, pentru ca varianta finală să ajungă a fi cunoscută sub denumirea de SMART-POLITICS 2.0. La îmbunătățirea variantei puteți contribui dumneavoastră în termen de 45 de zile din acest moment.

 articolul integral pe www.ziaruldeiasi.ro

Related posts

Ciprian Florescu, fostul candidat al PP DD la Senat: ”Ciocoii nu sunt în afara partidului ci în interiorul lui în frunte cu preşedinta Cristina Man”

Răzvan Grecu

Buletinele de vot pentru referendum au fost distribuite astăzi. Sâmbătă și duminică pășcănenii sunt așteptați în secțiile de votare!

Răzvan Grecu

Bodoașcă îi cere demisia lui Rățoi! „Se vede după cum votează că este o altă majoritate”

Răzvan Grecu
Încarcă...