RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Deputatul PSD Vasile Axinte: ACCESUL LA DISTRIBUŢIA DE GAZE NATURALE VA FI SIMPLIFICAT PRIN MODIFICAREA LEGII ENERGIEI ELECTRICE ŞI A GAZELOR NATURALE

Comisia pentru administraţie publică și amenajarea teritoriului din cadrul Camerei Deputaților a examinat proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale.

Potrivit proiectului de lege, operatorii de distribuţie sau operatorii de transport şi de sistem au obligația de a finanţa toate lucrările pentru realizarea obiectivelor/conductelor necesare racordării. În caz contrar, aceștia vor fi sancționați. Camera Deputaților este for decizional.

  

 “Primăriile nu vor mai trebui să aștepte ani pentru a se racorda la rețeaua de gaze naturale. Alături de colegii mei din Grupul parlamentar al PSD din Camera Deputaților, am votat proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr.123/2012. Acest proiect de lege obligă operatorii să permită accesul mai rapid al solicitanților la rețeaua de gaze naturale. Era nevoie de acestă măsură pentru a reduce riscul diminuării gradului de cheltuire a fondurilor alocate, în special a fondurilor europene, de o importanță deosebită asupra potențialului de dezvoltare a economiei naționale.” a precizat deputatul PSD, Vasile Axinte.

   Ordonanța de urgență din domeniul achizițiilor publice corelează patru legi și le pune în acord cu normele europene.

   Prin Orgonanța de Urgență nr. 45/2018 s-a stabilit:
– Simplificarea procedurilor Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate;
– Introducerea cauțiunii pentru depunerea contestațiilor și introducerea taxei pentru plângeri la Curtea de Apel; 
– Scurtarea termenelor de soluționare a plângerilor la Curtea de Apel;


Conform noilor prevederi singurul organ de control al contractelor de achiziții rămâne, în continuare, Curtea de Conturi. Aceste măsuri sunt menite să accelereze investițiile în toată țara.

 

Related posts

Sorin Năcuță, deputat PNL:”Nu voi susține o nouă majoritate în Parlament cu PSD”

Marius Parteni

Cristian Rățoi i-ar da afară din PSD pe Dumitru Pantazi și Gabriela Nedelcu dacă ar prelua organizația

Răzvan Grecu

Constantin Niţă pleacă de la Ministerul Economiei

Redacția
Încarcă...