RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Dumitru Oprea: „Ieşenii, luaţi ostatici în luptele interne ale PSD“

Deputatul PNL Dumitru Oprea solicită Guvernului României să abordeze cu responsabilitate sărbătorirea Centenarului Marii Uniri la Iaşi şi „să nu ia ostatici ieşenii în luptele interne ale PSD-ului.

 

Într-o declaraţie politică prezentată marţi, 7 noiembrie 2017, în plenul Camerei Deputaţilor, deputatul PNL Dumitru Oprea solicită Guvernului României să abordeze cu responsabilitate sărbătorirea Centenarului Marii Uniri la Iaşi şi „să nu ia ostatici ieşenii în luptele interne ale PSD-ului“. Parlamentarul ieşean atrage atenţia că intrarea Executivului în bătăliile locale (în care Mihai Chirica, primarul Iaşului, membru PSD, se află în conflict deschis cu preşedintele Consiliului Judeţean, Maricel Popa, preşedinte PSD, filiala judeţeană) prin împărţirea de fonduri de la bugetul central pe bază de „obedienţă politică“ reprezintă o greşeală şi că luptele interne de partid trebuie scoase în afara subiectului Centenarului României moderne.
Redăm integral declaraţia prezentată în plenul Camerei Deputaţilor: „Asistăm, de câteva săptămâni bune, la capturarea Iaşului şi a ieşenilor într-un fel de telenovelă, care are drept catalizator chiar Executivul României. Printr-o Hotărâre de Guvern, adoptată la începutul lunii octombrie, s-au decis fondurile pentru organizarea manifestărilor «Centenarul Marii Uniri» la Iaşi, programate pentru perioada 23-24 noiembrie 2017. Printre acţiuni se regăsesc și câteva şedinţe festive ale executivului şi Parlamentului, ce se vor desfășura în fosta Capitală de Război a României. 

  

În mod curios, toate aceste acţiuni ar urma să fie derulate exclusiv prin intermediul Consiliului Judeţean Iaşi, pentru că Primăria Municipiului Iași a fost exclusă din rândul organizatorilor. Însă, în paralel, Primăria nu se lasă mai prejos, așa că și-a lansat propriul program, sub egida «Centenarului Marii Uniri», fără a beneficia de suport guvernamental. 

Consider că este un comportament total inadecvat al Guvernului României de a face din Centenar obiectul unui joc politic ieftin, care îi are drept actori pe actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, apropiat al conducerii PSD, şi primarul Municipiului Iaşi, considerat «dizident». În contextul unei sărbători atât de importante, care trebuie să cinstească rolul Iaşului în construirea României moderne, pentru Guvern ar trebui să constituie ultima grijă persoanele care se află vremelnic la conducerea oraşului şi judeţului. 
Iaşul merită sărbătorirea exemplară a Centenarului, asemenea întregii Românii! În al treisprezecelea ceas, vă invit să respectaţi cetăţenii şi să nu-i mai luaţi ostatici în luptele interne ale PSD-ului!“

Prof. univ. dr. Dumitru OPREA

Deputat PNL

 

 

Related posts

Filialele din Târgu Frumos și Podu Iloaiei și-au desemnat președinții

Redacția

CP: Declarație Politică: USL – Unitate, Solidaritate, Libertate

Redacția

Schimbări în PP DD Pașcani: Ciprian Florescu va fi noul președinte!

Răzvan Grecu
Încarcă...